submenu

GC de Moelie - De Muur

Francis Verheylewegen 'Al mijn werken zijn surrealistisch. Ik baseer me nooit op dingen die ik zie, maar schilder volledig vanuit mijn verbeelding.'

20 à 30 jaar geleden spitste Francis zich vooral toe op fotografie. ‘Toen was alles nog analoog. Ik moest de foto’s afzonderlijk bewerken, iets wat met Photoshop vandaag veel sneller gaat.’ Zijn foto’s portretteerden mensen en landschappen in zwart-wit. ‘Ik deed vaak mee aan wedstrijden. Dan moest je je foto soms naar de andere kant van de wereld sturen met de post.’ Regelmatig won hij een prijs.

Schilderen is iets waar hij vandaag veel mee bezig is. ‘Ik schilderde als kind met de restjes plafond- of muurverf op panelen. Gaandeweg zijn dat doeken en echte verf geworden’, lacht Francis. ‘Al mijn werken zijn surrealistisch. Ik baseer me nooit op dingen die ik zie, maar schilder volledig vanuit mijn verbeelding. Kapotte huizen, bruggen, patronen, noem maar op. Eén ding hebben de schilderijen gemeen: ze bevatten veel kleur.’ Op schilderles ging Francis nooit. Hij leerde zichzelf alles aan. In al zijn kunstvormen is hij autodidact.

Je kan de kunstwerken van Francis bekijken via www.verheylewegen.net/francis.

 

DE MUUR is een tentoonstellingsproject waarbij amateur-kunstenaars uit Linkebeek en omgeving gedurende een maand een paar werken exposeren in de foyer. De maand voordien stellen we de betrokken kunstenaar voor in de gemeenschapskrant Sjoenke.

Ben jij ook zo een creatieve duizendpoot en wil jij ook anderen laten meegenieten van je werken, neem dan gerust met ons contact op: 02 380 77 51 – ilke.weyers@derand.be

datum

praktische info

genre

te gast, expo

adres

GC de Moelie
Sint-Sebastiaanstraat 14
1630 Linkebeek