submenu

NIEUW - Boekenbende zoekt voorlezers - 07/09/2017

Wat is Boekenbende?

Dit schooljaar gaan vrijwilligers aan huis voorlezen bij anderstalige of taalzwakke kinderen van 4 tot 9 jaar. In een voorleesgezin hebben de kinderen het Nederlands niet als moedertaal...

Dit schooljaar gaan vrijwilligers aan huis voorlezen bij anderstalige of taalzwakke kinderen van 4 tot 9 jaar. In een voorleesgezin hebben de kinderen het Nederlands niet als moedertaal. Door hen in contact te brengen met (voor)lezen en een taalstimulerend spel te spelen, geven de vrijwilligers de kinderen een duwtje in de rug. De kinderen ervaren dat lezen en spelen in het Nederlands leuk is.

Aan het einde is er een groot slotfeest voor alle deelnemende gezinnen en alle vrijwilligers.

Wie kan voorlezer worden?

Een Boekenbendelid is een gemotiveerde voorlezer die Nederlandse taalontwikkeling en (voor)leesplezier een duwtje in de rug geeft. Je gaat 10 keer een uurtje voorlezen bij je voorleesgezin thuis. Daarnaast ga je minstens 1 keer met het gezin naar de bibliotheek en neem je samen  deel aan een cultureel evenement.  In ruil krijg je een vrijwilligersvergoeding van 20 euro per voorleesbezoek. Wie wil meedoen volgt een opleiding over voorleestechnieken en taalstimulerende methodieken.

De Linkebeekse editie maakt deel uit van Boekenbende Zennevallei (met Beersel, Drogenbos en Sint-Genesius-Rode). Vzw de Horizon is coördinator van het project en werkt voor de uitvoering in Linkebeek samen met GC de Moelie, het ocmw en GBS De Schakel.

Interesse? Neem dan contact op met:

De Horizon vzw
Annelies Peeters
info@dehorizonvzw.be
0477 62 81 65