submenu

Chirokamp: ook voor niet-leden! - 21/07/2019

Chiro Sjoen

‘Iedereen verdient een Chirokamp, ook wie geen lid van de Chiro is’, klinkt het overtuigd bij Chiro Sjoen uit Linkebeek. En dus neemt de jeugdverenging, die een 40-tal leden telt, deel aan de actie Iedereen mee op Chirokamp van Chiro Nationaal.

Leidster Charline Mottard (18) van Chiro Sjoen: ‘We hoorden via de leiding van de Chirogroep in Lot over dit initiatief van de nationale koepel. De bedoeling is dat lokale Chiroafdelingen kinderen en jongeren in een kwetsbare situatie aanmoedigen om mee op kamp te gaan. Dat leek ons een supertof idee, waar ik meteen mijn schouders mee heb ondergezet. We kregen van Chiro Nationaal 500 strooibriefjes om het initiatief te promoten en verspreidden die via de basisscholen in Drogenbos, Linkebeek en in de winkels. De oproep heeft succes. Intussen gaan er zes niet-leden met ons mee op kamp in de Ardennen. Dankzij het initiatief geven we kinderen van ouders die het niet te breed hebben de kans om op kamp te gaan en te genieten van natuur en spel per leeftijdsgroep. Op kamp gaan is geen lang engagement, waardoor zij kunnen kennismaken met onze werking. En wie weet sluiten ze later ook bij de Chiro aan. Er zijn geen voorwaarden aan verbonden: we willen het net laagdrempelig maken om mee op kamp te gaan.

Voor ouders die het moeilijk hebben om de kampbijdrage te betalen, kan het plaatselijke OCMW, de mutualiteit of jeugddienst tussenkomen. ‘We willen niemand uitsluiten’, gaat Charline Mottard verder. ‘Want wat is er nu plezanter dan een Chirokamp? Ik ben zelf al sinds mijn 6 jaar lid van Chiro Sjoen en heb me nog geen seconde verveeld. Het kamp is wel het hoogtepunt van het werkingsjaar, maar het is ook ideaal om kennis te maken met de Chiro. Uit de reacties die we kregen bij het verdelen van de strooibriefjes, blijkt dat sommige mensen de Chirowerking helemaal niet kennen. Ook hun kinderen zijn welkom op kamp.’ Het kamp van Chiro Sjoen vindt dit jaar plaats in Says-les-Veneurs in Luxemburg.

prijs: 140 euro voor 10 dagen kamp voor kinderen van 9 tot 14 jaar (eten, verblijf, materiaal en activiteiten inbegrepen), 70 euro voor kinderen tussen 6 en 8 jaar die van 26 juli tot en met 31 juli op kamp gaan •  info: charlinelinkebeek@gmail.com, Facebook Chiro Sjoen

Tekst: Joris Herpol
Foto: Chiro Sjoen
Uit sjoenke juni