submenu

Danny Gisgand - 10/12/2019

‘Ik heb graag mensen rond mij’

Het zeskoppige team van de Moelie is de motor van het gemeenschapscentrum. Hun gezicht kennen veel Linkebekenaren wellicht wel. Maar wie zijn ze en waarom doen ze graag wat ze doen? Sjoenke vroeg het dit keer aan Danny Gisgand.

Al elf jaar leidt theatertechnicus Danny Gisgand (54) in de Moelie alles in goede banen op technisch vlak. ‘Ik ben heel graag met techniek bezig en ik hou ervan om aan dingen te prutsen tot ze werken hoe het moet’, vertelt Danny. ‘Het technische aspect van de job spreekt me aan, maar zeker ook het sociale. Mensen doen blijkbaar graag een klapke met mij en daar hou ik wel van. Ik ben iemand die graag mensen rondom zich heeft. Een sociaal beest-je. In mijn job kom ik gelukkig constant in contact met mensen. Maar ook thuis heb ik dat nodig. Mijn vier kinderen  en mijn vrouw zijn voor mij het allerbelangrijkste.’

‘Ik heb al veel professionele watertjes doorzwommen: van verkoper in de scheepvaartindustrie over monitor in een sociale werkplaats tot medewerker in een muziekcentrum. Van opleiding ben ik eigenlijk gezinswetenschapper. Een specialiteit heb ik niet, maar ik ken dankzij die rijkgevulde carrière van alles wat’, lacht Danny.

Wanneer hij niet in de Moelie aan het werk is, vind je Danny vaak in zijn tuin in Dilbeek. ‘Toen we hier kwamen wonen, lag er achter het huis een weide van 20 are. Die heb ik in de loop der jaren omgetoverd in een grote siertuin. Tuinieren is een van mijn passies. Ik kan er enorm van genieten om in mijn tuin te werken én te zitten. Mijn tuin is mijn therapie’, zegt Danny.

Ook muziek doet Danny’s hart sneller slaan. ‘Muziek vormt de rode draad door mijn leven. Ik speel al mijn hele bestaan in muziekbands’, vertelt Danny. ‘De laatste tien jaar speel ik basgitaar, gitaar en keyboards in The Exact Dimensions of Hell. De naam van de band klinkt voor alle duidelijkheid veel ruiger dan de muziek die we spelen. We maken instrumentale, filmische muziek. Eén keer per jaar treden we op in café Den Tat in Dilbeek. En dan geven we echt álles’, lacht Danny. (TD)

Tekst: Tina Deneyer
Foto: Tine De Wilde
Uit: Sjoenke december 2019