Uit het centrum

De weggeefkast

04/12/23

De weggeefkast is een feit!

Het idee achter de weggeefkast is eenvoudig: mensen kunnen bruikbare spullen die ze niet meer nodig hebben of willen delen, plaatsen in de kast, zodat anderen ze gratis kunnen meenemen.

De weggeefkast is een prachtig voorbeeld van hoe duurzaamheid, samenhorigheid en respect voor spullen hand in hand kunnen gaan. Een tastbaar en concreet initiatief om een positieve impact te hebben op onze omgeving.

Hier moet je rekening mee houden:

  • Spullen die je wil binnenbrengen, moeten in goede staat zijn. Gebroken, beschadigde of kapotte voorwerpen worden niet geaccepteerd.
  • Het is belangrijk dat de ingebrachte spullen schoon zijn. Voorwerpen die vies of onhygiënisch zijn, worden niet toegelaten.
  • Voorwerpen die gevaarlijk kunnen zijn, zoals scherpe of puntige objecten, chemicaliën en etenswaren mogen niet in de weggeefkast geplaatst worden.
  • Breng enkel spullen wanneer er plaats is in de kast.

Hou er rekening mee dat de beslissing om een object al dan niet in de weggeefkast te plaatsen uiteindelijk bij het personeel van GC de Moelie ligt.
Zij zullen beoordelen of het voorwerp geschikt is voor hergebruik. Het is belangrijk om respect te tonen voor de weggeefkast en de gebruikers ervan. Breng dan ook enkel spullen waarvan je denkt dat ze nuttig kunnen zijn voor iemand anders.

Meer nieuws

  • Gemeenschapskrant

    Ultima Thule speelt BAM!

    28/04/24

    BAM! Plots is daar die knal. Er gebeurt iets in je leven en je moet helemaal opnieuw beginnen. Wat dat kan teweegbrengen, laat Ultima Thule zien aan kleine en grote mensen vanaf 4 jaar. Verwacht een visuele explosie op het podium, én een feestje in de zaal.

  • Gemeenschapskrant
    Uitbater Pierrot Bosgaerd

    Pierrot Bosgaerd (59) van Eetstaminee @de Moelie

    16/04/24

    Pierrot Bosgaerd (59) heeft de fakkel overgenomen als uitbater van het eetcafé van GC de Moelie. Met zijn jarenlange ervaring hoopt Pierrot van de zaak een ontmoetingsplek te maken waar je voor een schappelijke prijs kan eten en drinken. ‘Tijdens de eerste weken kwamen er al mensen langs die hier nog nooit over de vloer waren geweest.’

  • Gemeenschapskrant
    Fanny Houze van vzw Nany Vanille

    Creatieve workshops voor Franstaligen

    16/04/24

    Franstalige inwoners van faciliteitengemeenten willen Nederlands spreken, maar de drempel is te hoog is. Om over die drempel te raken heeft Fanny Houze van vzw Nany Vanille samen met vzw ‘de Rand’ een reeks creatieve workshops uitgewerkt, vanaf half mei in GC de Moelie.