Uit het centrum

De weggeefkast

04/12/23

De weggeefkast is een feit!

Het idee achter de weggeefkast is eenvoudig: mensen kunnen bruikbare spullen die ze niet meer nodig hebben of willen delen, plaatsen in de kast, zodat anderen ze gratis kunnen meenemen.

De weggeefkast is een prachtig voorbeeld van hoe duurzaamheid, samenhorigheid en respect voor spullen hand in hand kunnen gaan. Een tastbaar en concreet initiatief om een positieve impact te hebben op onze omgeving.

Hier moet je rekening mee houden:

 • Spullen die je wil binnenbrengen, moeten in goede staat zijn. Gebroken, beschadigde of kapotte voorwerpen worden niet geaccepteerd.
 • Het is belangrijk dat de ingebrachte spullen schoon zijn. Voorwerpen die vies of onhygiënisch zijn, worden niet toegelaten.
 • Voorwerpen die gevaarlijk kunnen zijn, zoals scherpe of puntige objecten, chemicaliën en etenswaren mogen niet in de weggeefkast geplaatst worden.
 • Breng enkel spullen wanneer er plaats is in de kast.

Hou er rekening mee dat de beslissing om een object al dan niet in de weggeefkast te plaatsen uiteindelijk bij het personeel van GC de Moelie ligt.
Zij zullen beoordelen of het voorwerp geschikt is voor hergebruik. Het is belangrijk om respect te tonen voor de weggeefkast en de gebruikers ervan. Breng dan ook enkel spullen waarvan je denkt dat ze nuttig kunnen zijn voor iemand anders.

Meer nieuws

 • Vacature

  Vacature logistiek-technisch medewerker

  12/02/24

  Hou je van een afwisselend takenpakket, een flexibel werkrooster, heb je een hart voor het gemeenschapsleven en cultuur en heb je talent voor techniek en onderhoud? Twijfel dan niet en stel je kandidaat voor deze allround functie van logistiek-technisch medewerker.

 • Gemeenschapskrant

  De twee kanten van Genesis en Genesis Project

  12/02/24

  Met de tournee ‘Two Sides Live’ wil de Nederlandse tributeband Genesis Project zijn publiek verruimen. Door de songs van zowel Peter Gabriel als Phil Collins te spelen hopen ze meer dan alleen de vergrijzende fans aan te spreken. ‘Het originele bronmateriaal blijft heel belangrijk voor ons.’

 • Gemeenschapskrant
  Uit het centrum
  Centrumverantwoordelijke Roel Leemans

  Roel Leemans is de nieuwe centrumverantwoordelijke van GC de Moelie

  12/02/24

  De nieuwe centrumverantwoordelijke van GC de Moelie is geen onbekende. Niemand minder dan Linkebekenaar Roel Leemans neemt de fakkel over van Mark De Maeyer. Als voormalige directeur van Muntpunt kan Leemans op een pak ervaring en een uitgebreid netwerk rekenen. ‘Het is een voordeel dat ik het huis ken.’