Nieuws

 • Gemeenschapskrant
  Uit het centrum
  Centrumverantwoordelijke Roel Leemans

  Roel Leemans is de nieuwe centrumverantwoordelijke van GC de Moelie

  12/02/24

  De nieuwe centrumverantwoordelijke van GC de Moelie is geen onbekende. Niemand minder dan Linkebekenaar Roel Leemans neemt de fakkel over van Mark De Maeyer. Als voormalige directeur van Muntpunt kan Leemans op een pak ervaring en een uitgebreid netwerk rekenen. ‘Het is een voordeel dat ik het huis ken.’

 • Uit het centrum

  Eerste jeugdwerkcafé in JH Animoro

  07/02/24

  Ben je actief in het jeugdwerk? Kom dan op zaterdag 24 februari naar het jeugdwerkcafé in jeugdhuis Animoro. Zowel vrijwilligers uit het jeugdwerk als jongeren uit Sint-Genesius-Rode, Linkebeek en Drogenbos kunnen hieraan deelnemen. Via workshops krijg je tips en informatie over vier thema’s. Maar er is ook veel ruimte om elkaar te leren kennen en gewoon te babbelen!

 • Uit het centrum

  Fotoalbum pensioen Mark De Maeyer

  15/01/24

  Een terugblik naar Mark De Maeyer zijn pensioenfeest.

 • Uit het centrum

  De weggeefkast

  04/12/23

  De weggeefkast is een feit!

  Het idee achter de weggeefkast is eenvoudig: mensen kunnen bruikbare spullen die ze niet meer nodig hebben of willen delen, plaatsen in de kast, zodat anderen ze gratis kunnen meenemen.

  De weggeefkast is een prachtig voorbeeld van hoe duurzaamheid, samenhorigheid en respect voor spullen hand in hand kunnen gaan. Een tastbaar en concreet initiatief om een positieve impact te hebben op onze omgeving.

 • Uit het centrum

  Stopzetting uitbating Friends Bar

  30/10/23

  Raph en Aurore deelden ons mee dat ze willen stoppen met de uitbating van de Friends Bar.
  Dit voornamelijk om hun professioneel leven in een nieuwe richting te sturen.
  We kwamen overeen dat de Friends Bar nog tot eind februari open blijft om zo de overgang naar een nieuwe caféuitbating mogelijk te maken.

  Tijdens deze periode is er nog een beperkte eetkaart beschikbaar.
  Friends Bar maakt er een erezaak van om de uitbating op een correcte wijze stop te zetten en jullie intussen op een fijne en kwalitatieve manier te bedienen.

  We bedanken Aurore & Raph voor de fijne samenwerking en wensen hun veel succes toe.

 • Uit het centrum

  Randatlas Linkebeek

  05/10/23

  Op zoek naar het verhaal van Linkebeek.

  De Kleine Expeditie, projectbureau voor erfgoed en musea, trekt het komende jaar op expeditie in de Rand. Met het project Randatlas wil het deze fascinerende plek, dit schuurgebied tussen stad en platteland, van binnenuit leren kennen. Samen met lokale partners gaat de kleine expeditie op zoek naar sporen van het recente verleden en de verhalen van mensen die er nu wonen, werken en leven.

  Van 7 oktober tot en met 11 oktober komen we daarvoor naar Linkebeek. We zijn er te gast in GC DE MOELIE, Sint-Sébastiaanstraat 14, 1630 Linkebeek! We gaan er aan de slag met blinde kaarten, zoeken getuigen van belangrijke gebeurtenissen en verzamelen de grote en kleine verhalen die Linkebeek zo bijzonder maken.

 • Uit het centrum

  Hoe bestel je tickets?

  09/06/23

  Samen met GC de Boesdaalhoeve, GC de de Muse en CC de Meent hebben we opnieuw een gevarieerd cultureel aanbod samengesteld voor jou. Op zaterdag 10 juni om 9 uur start onze abonnementenverkoop. Vanaf 11 uur kan je losse tickets bestellen. Hoe? Dat ontdek je hier!

 • Uit het centrum

  GC de Moelie zegt 'Hier niet' tegen online haatspraak

  02/03/23

  Wij ondertekenden net als meer dan 600 andere bedrijven, merken en profielen het charter tegen online haatspraak en beledigingen op Hierniet.be.