submenu

nieuws

Oldtimers gezocht Tweede Vintage Day

22/09/2019
Eigenaars van oldtimers – zowel auto’s als motoren – uit Linkebeek en omgeving worden op zondag 22 september op de tweede Vintage Day verwacht aan Hoeve Holleken.

Chirokamp: ook voor niet-leden!

21/07/2019
‘Iedereen verdient een Chirokamp, ook wie geen lid van de Chiro is’, klinkt het overtuigd bij Chiro Sjoen uit Linkebeek. En dus neemt de jeugdverenging, die een 40-tal leden telt, deel aan de actie Iedereen mee op Chirokamp van Chiro Nationaal.

Zomersluiting

20/07/2019
Wij nemen even een pauze!

Eetcafee de Moelie in Linkebeek zoekt uitbater

18/06/2019
Vzw ‘de Rand’ zoekt een nieuwe zelfstandige uitbater voor haar (eet)café in het plaatselijke gemeenschapscentrum GC de Moelie.

Open Tuinen met Nicolas Vlaminck

16/06/2019
Op zondag 16 juni kan je in Linkebeek ecologische en eetbare tuinen bezoeken. Nicolas Vlaminck neemt met zijn groententuin aan dit evenement deel.

Marie-Jeanne Hannaert en Thérèse Govers

06/06/2019
Hun vriendschap is voor het leven. Dat staat voor Marie-Jeanne Hannaert en Thérèse Govers als een paal boven water. Maar wat is het geheim van een vriendschap die de stormen van het leven trotseert? ‘Elkaar zeggen wat je écht denkt’, klinkt het.

Tiline Courcelles neemt deel aan het Kunstenaarsparcours

16/05/2019
Op zaterdag 8, zondag 9 en maandag 10 juni stellen lokale kunstenaars uit Linkebeek, Drogenbos en Ukkel hun werken tentoon in uiteenlopende disciplines. Bezoekers kunnen van 14 tot 19 uur een traject volgen of zelf artiesten en ateliers uitkiezen die ze willen bezoeken.

Gepensioneerd bakkerskoppel Josée Moorkens (80) en André De Witte

13/05/2019
Bakkerij Moorkens klinkt wellicht nog een flink aantal Linkebekenaren bekend in de oren, en dat is voor een groot stuk de verdienste van Josée Moorkens (80) en André De Witte (85).

Open Tuinen op zondag 16 juni

13/05/2019
Tijdens de Open Tuinen in Linkebeek kan je kennismaken met het bloemenplukveld van Pascale Malilo. Dat vind je in de Kerkveldstraat, een zijstraat van de Kleiveldstraat. Of hoe een samenloop van omstandigheden kan leiden tot een merkwaardig initiatief.

Gratis met de bus naar het Gordelfestival

13/05/2019
Het Gordelfestival pakt uit met een straf programma. De blikvanger is ongetwijfeld ‘Omloop de Groene Gordel’, of de fietstocht rond de Groene Rand op eigen tempo. Vzw ‘de Rand’ legt gratis bussen in. Reserveer nu je zitje!

Jules-Matthias Barras

03/05/2019
De schilderijen van Jules-Matthias Barras herken je aan de levendige kleuren. Voor de jonge kunstenaar zijn die kleuren een manier om zijn kijk op het leven uit te drukken. Hij wil de zonnige kant van het leven op doek vastleggen.

LinkeLab uit de startblokken

07/03/2019
GC de Moelie wordt voortaan één zondagnamiddag per maand omgetoverd tot een laboratorium op maat van kinderen en jongeren tussen 8 en 14 jaar. Tijdens LinkeLab leren ze op een ludieke manier de wondere wereld van techniek en wetenschap kennen.

Interview: Restaurant Noï al vier jaar in handen van Thierry Jeandrin

08/02/2019
Het populaire Thaise restaurant Noï in het hart van Linkebeek heeft sinds kort officieel een nieuwe eigenaar, maar voor de klanten is er niets veranderd. ‘Het concept, de inrichting, het personeel … Alles is bewust bij het oude gebleven.’

Interview: Tinne Moorkens en Leentje Blykers van de Giants

08/02/2019
Amper 20 jaar is ze, maar bij de Giants-dansschool danst Tinne Moorkens al jaren de pannen van het dak. Wat begon als een uitlaatklep om haar energie kwijt te raken, groeide uit tot een passie die haar al op heel wat binnen- en buitenlandse wedstrijdpodia bracht.

Conversatieklas kookt met vergeten groenten

03/12/2018
De conversatieklas leerde koken met vergeten groenten onder begeleiding van Archeduc.

BOER! Een nieuwe cd voor kinderen die Nederlands leren

28/03/2018
BOER! is het nieuwe product van Lennaert Maes en Andries Boone. Het is hun tweede cd voor kinderen die Nederlands leren en dus de opvolger van de succesvolle cd de ReisRus.