submenu

nieuws

Meerjarenplannen goedgekeurd

25/03/2020
Net als de andere Vlaamse gemeenten hebben ook de faciliteitengemeenten hun meerjarenplannen ingediend. In die plannen doen de gemeentebesturen uit de doeken wat ze de komende jaren willen realiseren en hoe ze dat gaan betalen.

Fietsen met muziek

23/03/2020
Zondag 5 april is een hoogdag voor wielerliefhebbers, want dan wordt voor de 104e keer de Ronde van Vlaanderen gereden. Wie er na afloop een origineel vervolg aan wil breien, moet in Hoeve Holleken zijn.

Mensen uit Linkebeek

23/03/2020
Als Linkebeek in de nationale pers opduikt, gaat het vaak over communautaire spanningen of niet-benoemde burgemeesters. Inwoonster Patricia Grobben wilde dat zwart-witbeeld graag weerleggen.

Marc Veldeman over zijn vrijwilligerswerk bij Poverello

23/03/2020
De ene helft van het jaar woont Marc Veldeman in Linkebeek, de andere helft in Marcialla. Een dorpje in de buurt van Firenze, voor hem de hemel op aarde. Al was het maar omdat hij er zich dicht bij zijn helden uit de Romeinse oudheid voelt.

Gemeente geeft GEN geen groen licht

23/03/2020
Het gemeentebestuur van Linkebeek is niet van plan om de verdubbeling van spoorlijn 124 zomaar toe te staan. De Vlaamse overheid werkt momenteel aan een ruimtelijk uitvoeringsplan om de verbreding van de spoorweg én de aanleg van een fietssnelweg mogelijk te maken.

Alle activiteiten stopgezet wegens coronavirus

18/03/2020
Ter bestrijding van de verspreiding van het Coronavirus wordt alle activiteit in de Moelie stopgezet tot en met zondag 5 april. Eetstaminee de Moelie is eveneens gesloten. Vragen? Wij zijn enkel per mail beschikbaar: info@demoelie.be Hou het veilig en graag tot binnenkort!

De taaliconen veranderen van stijl

16/03/2020
Vanaf 16 maart zien de taaliconen er helemaal anders uit. Ze zijn eenvoudiger en gebruiksvriendelijker.

‘Ik voetbal al mijn hele leven’

11/03/2020
Het zeskoppige team van de Moelie is de motor van het gemeenschapscentrum. Hun gezicht kennen veel Linkebekenaren wellicht wel. Maar wie zijn ze en waarom doen ze graag wat ze doen? Sjoenke vroeg het dit keer aan Dirk Craps.

Expo over impressionisme en fauvisme in de maak

09/03/2020
BEEcause lanceerde een oproep om impressionistische en fauvistische kunstwerken te mogen lenen voor een expo in Linkebeek. Die zal in het najaar plaatsvinden. Curator van dienst is Peter Vanruysseveldt.

Han, Erhan en Latif maken komisch theater voor anderstaligen

21/02/2020
GC de Lijsterbes presenteert begin deze maand de première van De leeuwen van Vlaanderen, een humoristische theatervoorstelling voor anderstaligen van comedians Han Coucke, Erhan Demirci en Latif Ait.

Tania Van der Sanden solo op het podium

17/02/2020
Actrice Tania Van der Sanden schitterde de voorbije jaren in tv-series als Vaneigens, In de gloria en Het eiland én op het podium met theater Malpertuis. De komende maanden gaat ze alleen de hort op met haar onewomanshow T.A.N.I.A.. Op 12 maart houdt ze halt in Linkebeek.

Teppe Daniels

14/02/2020
Al sinds een paar jaar wordt de Moelie af en toe overspoeld door gamefreaks van over heel België, door aspirant- techneuten en door jongeren die zich gewoon willen amuseren met nieuwe technieken. De ‘dader’ van zo veel leuks: Teppe Daniels.

Appartementen in café aan station

11/02/2020
Het Grand Café de la Gare aan het station van Linkebeek wordt omgevormd tot appartementen en een doktersruimte. Het is niet de eerste bekende horecazaak in de kleine faciliteitengemeente die een woonfunctie krijgt.

‘Buurtpark kan mensen inspireren’

10/02/2020
Een buurtpark in het gehucht Holleken is het eerste resultaat van het lidmaatschap van de gemeente Linkebeek van het Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei. Het parkje moet mensen en dieren aantrekken.

Pascale Leemans

07/02/2020
Het zeskoppige team van de Moelie is de motor van het gemeenschapscentrum. Hun gezicht kennen veel Linkebekenaren wellicht wel. Maar wie zijn ze en waarom doen ze graag wat ze doen? Sjoenke vroeg het dit keer aan Pascale Leemans.

Mensen uit Linkebeek

07/02/2020
Als Linkebeek in de nationale pers opduikt, gaat het vaak over communautaire spanningen of niet-benoemde burgemeesters. Inwoonster Patricia Grobben wilde dat zwart-witbeeld graag weerleggen.

Informatie uit de gemeente

07/02/2020
Volgens de besluiten van het Vlaams Gewest keurden gemeenteraad en OCMW-raad op 16 december het eerste gezamenlijke meerjarenplan goed voor de komende vijf jaar. Dat is tot eind 2025, een jaar na de volgende gemeenteraadsverkiezingen.

Linkebeek Hockey Club

09/01/2020
Het terrein van de hockeyclub van Linkebeek ligt vrij discreet verscholen achter Hoeve Holleken, midden tussen het groen. Een discrete handwijzer zet je op de goede weg naar de accommodatie, maar als je niet oplet, loop je er zo voorbij.

Walter Baele rijgt hoogtepunten aan elkaar

09/01/2020
Ruim drie decennia tovert Walter Baele de kleurrijkste personages uit zijn hoed. Wie die typetjes nog eenmaal wil bewonderen, kan dat in Best of Baele. De voorstelling is een voorlopig slotstuk van 35 jaar eigenzinnige alterego’s.

Tweede filmpje voor sportclubs klaar

12/12/2019
Vzw ‘de Rand’ lanceert het tweede filmpje voor de campagne Boest! – samen scoren met Nederlands. Het tweede filmpje helpt trainers en bestuurders om nieuwe leden te verwelkomen in hun club, ook als Nederlands niet hun moedertaal is.

20 jaar bloemenzaak Senteurs et Couleurs

10/12/2019
Hans Berghmans en Mark Labasse baten al twintig jaar hun eigen bloemenwinkel uit in de schaduw van de Sint-Sebastiaanskerk. Aan stoppen denken ze niet. ‘Het is vaak hard werken, maar we doen het graag.’

Danny Gisgand

10/12/2019
Het zeskoppige team van de Moelie is de motor van het gemeenschapscentrum. Hun gezicht kennen veel Linkebekenaren wellicht wel. Maar wie zijn ze en waarom doen ze graag wat ze doen? Sjoenke vroeg het dit keer aan Danny Gisgand.

Kookboek in eenvoudig Nederlands

27/11/2019
Naar aanleiding van 5 jaar Cuisine Mundial verscheen een kookboek in eenvoudig Nederlands, met recepten uit 20 verschillende landen.

Ilke Weyers

15/11/2019
Het zeskoppige team van de Moelie is de motor van het gemeenschapscentrum. Hun gezicht kennen veel Linkebekenaren wellicht wel. Maar wie zijn ze en waarom doen ze zo graag wat ze doen? Sjoenke vroeg het hen één voor één. Ilke Weyers geeft de aftrap.

De Spelerij presenteert Closer

14/11/2019
Cru gezegd is Closer een theaterstuk waarin zowat iedereen het met iedereen doet. Wat menselijker gesteld gaat het over twee mannen en twee vrouwen die oprecht op zoek zijn naar de ware liefde. Paula Bangels regisseert vier topacteurs in een tragikomisch relatiedrama.

Broers Stassen over Linkebeek

14/11/2019
De broers Stassen. Drie verschillende persoonlijkheden, maar één ding hebben ze gemeen: hun liefde voor Linkebeek. ‘Waar we ook wonen, onze ziel bevindt zich in Linkebeek.’

Huisarts Margo Enhus na 40 jaar met pensioen

12/11/2019
In het voorjaar van 1979 kwam Margo Enhus tijdens haar laatste jaar geneeskunde in Linkebeek terecht om stage te lopen in het gezondheidscentrum bij Maurice Theunissen. Aan het einde van de zomer ging ze er vast aan de slag als huisarts.

Portretfotografie van Toni Meert

29/10/2019
‘Ik doe met beelden wat een journalist met woorden doet.’ Zo vat Toni Meert zijn portretfotografie samen. En inderdaad, zijn foto’s zijn meer dan mooie plaatjes. Ze suggereren een verhaal achter de mens die hij met zijn camera vereeuwigt.

Taalbarometer in faciliteitengemeenten

11/10/2019
Ondanks de sterke instroom van anderstaligen is de kennis van het Nederlands in de Vlaamse Rand de voorbije vijf jaar niet noemenswaardig gedaald. Tot die conclusie komt de tweede Taalbarometer over de Vlaamse Rand. Opmerkelijk: in de faciliteitengemeenten neemt de kennis van het Nederlands toe.

Freddy Vandecasserie over zijn liefde voor de keuken

08/10/2019
De naam Freddy Vandecasserie is onlosmakelijk verbonden met die van het Brusselse restaurant La Villa Lorraine, dat in zijn gloriedagen drie Michelinsterren op zijn palmares kon schrijven. Daarnaast gaf Vandecasserie zijn keukenkunsten jarenlang door aan de mannen van de Linkebeekse kookclub.

Maak kennis met Margot Otten

08/10/2019
Margot Otten ken je misschien als ankervrouw van BRUZZ. Of als meisje dat opgroeide in Linkebeek. Maar wist je ook dat ze haar hart verloren heeft in de weidse velden van Michigan?

Terugblik KALM

08/10/2019
Op woensdag 19 september bracht KALM met 13 personen een bezoek aan het AfricaMuseum in Tervuren. Dat werd in december van vorig jaar feestelijk geopend na een ingrijpende renovatie van vijf jaar.

Wandelen op de grens tussen Linkebeek en Ukkel

06/10/2019
Tijdens deze wandeling kiezen we voor ongekende plekjes dichter bij huis.

De portretten van Ken Huys

24/09/2019
Ken Huys is gefascineerd door de mens die in deze individualistische tijden op zoek is naar zichzelf. Hij schildert op een realistische, soms ietwat surrealistische manier. ‘Ik wil de complexiteit van de hedendaagse mens uitbeelden’, zegt hij.

Vzw ‘de Rand’ geeft sportclubs een Boest!

19/09/2019
Vzw ‘de Rand’ lanceert een nieuwe campagne om sportclubs te ondersteunen. Vandaag zijn een eerste filmpje de website, een campagneaffiche en een stickervel met tips klaar.

Welkom in Eetstaminee de Moelie!

16/09/2019
Eetstaminee de Moelie opent begin september opnieuw de deuren. Uitbaters Raphaël en Aurore ontvangen iedereen met open armen. Vanaf 6 september starten de uitbaters met het serveren van drank. Zodra zij de nodige vergunning van het Voedselagentschap ontvangen, opent het restaurant.

Schooldirecteurs in de kijker

16/09/2019
1 september ligt achter ons. Leerkrachten en leerlingen vinden stilaan hun schoolroutine terug en de directeurs werken hard om alles in goede banen te leiden. Tijd voor een gesprek met Virginie Delaunoy en Erik Chabert. Ontdek wat zij antwoorden op dezelfde vragen.

‘De herstellers zijn de onmisbare schakels’

12/09/2019
Het zevende seizoen van het Repair Café in Linkebeek gaat op 29 september van start. De tomeloze inzet van de vrijwilligersploeg maakt dat zowat driekwart van de binnengebrachte voorwerpen na de herstelling aan een tweede leven kunnen beginnen.

Oldtimers kijken en testen

12/09/2019
Liefhebbers van oldtimers kunnen op zondag 22 september vanaf 11 uur naar Hoeve Holleken afzakken voor de tweede Vintage Day, met een tentoonstelling van oude wagens en motorfietsen. Een van de exposanten is Jean-Paul Bergmans. Hij zal er zijn met zijn NSU 1200c.

‘Lachen kan helend werken’

12/09/2019
Deel me. Zo heet de nieuwste comedyshow van Veerle Malschaert. Een optreden dat je niet alleen aan het lachen brengt, maar je ook aan het denken zet. Over onze existentiële eenzaamheid en ons verlangen naar verbinding.

Foto-expo Patricia Grobben

01/09/2019
In september kan je in de Moelie de expo Portretten van Patricia Grobben bewonderen, waarbij de kleurrijke Linkebeekse huizen en hun bewoners centraal staan. ‘De kleuren stralen zoveel positieve energie uit. Dat kleurrijke en positieve facet van Linkebeek wilde ik op foto vastleggen.’

Chirokamp: ook voor niet-leden!

21/07/2019
‘Iedereen verdient een Chirokamp, ook wie geen lid van de Chiro is’, klinkt het overtuigd bij Chiro Sjoen uit Linkebeek. En dus neemt de jeugdverenging, die een 40-tal leden telt, deel aan de actie Iedereen mee op Chirokamp van Chiro Nationaal.

Open Tuinen met Nicolas Vlaminck

16/06/2019
Op zondag 16 juni kan je in Linkebeek ecologische en eetbare tuinen bezoeken. Nicolas Vlaminck neemt met zijn groententuin aan dit evenement deel.

Marie-Jeanne Hannaert en Thérèse Govers

06/06/2019
Hun vriendschap is voor het leven. Dat staat voor Marie-Jeanne Hannaert en Thérèse Govers als een paal boven water. Maar wat is het geheim van een vriendschap die de stormen van het leven trotseert? ‘Elkaar zeggen wat je écht denkt’, klinkt het.

Tiline Courcelles neemt deel aan het Kunstenaarsparcours

16/05/2019
Op zaterdag 8, zondag 9 en maandag 10 juni stellen lokale kunstenaars uit Linkebeek, Drogenbos en Ukkel hun werken tentoon in uiteenlopende disciplines. Bezoekers kunnen van 14 tot 19 uur een traject volgen of zelf artiesten en ateliers uitkiezen die ze willen bezoeken.

Open Tuinen op zondag 16 juni

13/05/2019
Tijdens de Open Tuinen in Linkebeek kan je kennismaken met het bloemenplukveld van Pascale Malilo. Dat vind je in de Kerkveldstraat, een zijstraat van de Kleiveldstraat. Of hoe een samenloop van omstandigheden kan leiden tot een merkwaardig initiatief.

Gepensioneerd bakkerskoppel Josée Moorkens (80) en André De Witte

13/05/2019
Bakkerij Moorkens klinkt wellicht nog een flink aantal Linkebekenaren bekend in de oren, en dat is voor een groot stuk de verdienste van Josée Moorkens (80) en André De Witte (85).

LinkeLab uit de startblokken

07/03/2019
GC de Moelie wordt voortaan één zondagnamiddag per maand omgetoverd tot een laboratorium op maat van kinderen en jongeren tussen 8 en 14 jaar. Tijdens LinkeLab leren ze op een ludieke manier de wondere wereld van techniek en wetenschap kennen.

Interview: Restaurant Noï al vier jaar in handen van Thierry Jeandrin

08/02/2019
Het populaire Thaise restaurant Noï in het hart van Linkebeek heeft sinds kort officieel een nieuwe eigenaar, maar voor de klanten is er niets veranderd. ‘Het concept, de inrichting, het personeel … Alles is bewust bij het oude gebleven.’

Interview: Tinne Moorkens en Leentje Blykers van de Giants

08/02/2019
Amper 20 jaar is ze, maar bij de Giants-dansschool danst Tinne Moorkens al jaren de pannen van het dak. Wat begon als een uitlaatklep om haar energie kwijt te raken, groeide uit tot een passie die haar al op heel wat binnen- en buitenlandse wedstrijdpodia bracht.

BOER! Een nieuwe cd voor kinderen die Nederlands leren

28/03/2018
BOER! is het nieuwe product van Lennaert Maes en Andries Boone. Het is hun tweede cd voor kinderen die Nederlands leren en dus de opvolger van de succesvolle cd de ReisRus.