submenu

nieuws

Jo Van der Wulst

16/10/2017
Jo Van der Wulst werd geboren in 1953. Hij volgde de richting decoratie aan Sint-Lucas in Brussel en begon te schilderen met olieverf op doek. Later maakte hij reliëfs in terracottaklei, waarin hij allerlei natuurlijke materialen gebruikt, zoals textiel, keien, schelpen ...

Het Linkebeek van Jef Motté en Luc Deveen

16/10/2017
Hun vriendschap ontstond tijdens hun Chirojaren in Linkebeek en houdt al meer dan 50 jaar stand. In het gezelschap van enkele glazen geuze en Leffe vertellen Luc Deveen (67) en Jef Motté (75) honderduit over wat hen vele jaren geleden samenbracht en vandaag nog steeds bindt.

An Nelissen

16/10/2017
Op je hoogtepunt stoppen. Dat doet An Nelissen met haar afscheidstournee De gelukmonoloog. Maar vooraleer het doek valt, kan je haar nog één keer in volle actie zien. Welke erfenis wil ze nalaten?

Adela en Helena ontvluchtten 95 jaar geleden hun thuisland

18/09/2017
Buiten is de zomer ver te zoeken, maar binnen in het Fakkeltheater is de ruimte gevuld met een brandend verlangen. Chris Lomme, Katelijne Verbeke en Simone Milsdochter delen een kracht en gretigheid die niet moet onderdoen voor die van Adela en Helena.

De Muur: Cloo Potloot

11/09/2017
Cloo Potloot schildert al zestien jaar. Ze is autodidact. ‘Ik heb nooit lessen op de academie willen volgen. Daar had ik geen zin in. Ik wou vrij zijn en geen opdrachten uitvoeren. Ik begon met figuratief schilderen, vooral naakten, maar ik voelde me er niet zo goed bij.'

Afscheid van Koen Pierret, de laatste champetter

07/09/2017
Op 28 juli ging politieagent Koen Pierret met pensioen, na 22 jaar dienst. ‘Veilig thuis’, geeft hij nog mee na het interview. Een raad die tegelijk beroepsmisvorming en een grote betrokkenheid aantoont.

NIEUW - Boekenbende zoekt voorlezers

07/09/2017
Dit schooljaar gaan vrijwilligers aan huis voorlezen bij anderstalige of taalzwakke kinderen van 4 tot 9 jaar. In een voorleesgezin hebben de kinderen het Nederlands niet als moedertaal...

Profielschetsen Vlaamse Overheid lichten gemeenten door

15/03/2017
Van alle faciliteiten heb je in Drogenbos de meeste kans om bestolen te worden. De bouwgrond in Kraainem is het duurst. De inwoners van Sint-Genesius-Rode zijn het rijkst. Enkele opmerkelijke cijfers uit de gemeentelijke profielschetsen van de Vlaamse overheid.