Nieuws

 • Vacature

  Vacature (eind)redacteur gemeenschapskranten - vervangingscontract

  15/11/22

  Ben of ken jij de deeltijdse (eind)redacteur gemeenschapskranten die we zoeken voor de periode januari 2023-juni 2023? Lees verder!

 • Gemeenschapskrant

  The Policed speelt The Police

  09/11/22

  Een reünietournee in 2007 buiten beschouwing gelaten, hield de Engelse band The Police al op te bestaan in 1984. Zanger Sting is ondertussen 71. Dankzij de Nederlandse tributeband The Policed klinken hits als Roxanne en Message in a bottle vandaag live nog net zoals toen.

 • Gemeenschapskrant

  Laurent Busine

  09/11/22

  Vele jaren stond Laurent Busine aan het hoofd van musea in Wallonië. Hij wordt wel eens vergeleken met Jan Hoet. Niet omdat zijn karakter op dat van Jan zou lijken. Wel omdat ook hij stenen in de rivier van de hedendaagse kunst verlegde. Sjoenke sprak met hem over dat onuitputtelijke onderwerp kunst.

 • Gemeenschapskrant

  Oekraïense vluchtelingen voelen zich welkom door inspanningen van OCMW en opvanggezinnen

  09/11/22

  De Oekraïense vluchtelingencrisis betekent voor het OCMW van Linkebeek vandaag nog altijd extra werk. Al deze inspanningen zijn niet voor niets geweest. ‘Mede dankzij de steun van het OCMW hebben wij hier in Linkebeek een huisje kunnen huren’, getuigen Oekraïners Viacheslav en Tamara Koval.

 • Gemeenschapskrant

  De Rand is een economische topregio

  09/11/22

  Wat betekent de Rand als economische regio? Veel, zo blijkt. Het is een productieve en welvarende regio, goed voor 8,7 % van de totale bruto toegevoegde waarde van het hele Vlaamse Gewest.

 • Vacature

  Vacature stafmedewerker jeugd

  01/11/22

  Het team taalpromotie zoekt een enthousiaste collega die energie krijgt van kinderen die spelen en informeel leren in de vrije tijd. Onze ideale collega is een teamspeler die zelfstandig werkt en ook regelmatig op pad is om workshops te begeleiden, begeleiders te coachen en verenigingen of organisaties te ondersteunen in een traject. Daarom is op maat kunnen communiceren met én kennis overbrengen op een manier die aansluit bij de leefwereld van jongeren een pluspunt.

 • Gemeenschapskrant
  GK Rand nieuws

  Snel stijgende bevolking zet woningmarkt onder druk

  06/10/22

  Tegen 2040 zal er een half miljoen mensen in de Rand wonen. In vergelijking met 2021 is dat een groei van 13%. De continue instroom van vooral jonge gezinnen met kinderen vanuit het Brussels Gewest verklaart deze groei en verjonging van de bevolking in de Rand. Het verhoogt de druk op het woningaanbod en de woonprijzen in de Rand aanzienlijk.

 • Gemeenschapskrant

  Nieuwe bibliothecaris Mariette Wennmacher en voorganger Peter Vanruysseveldt

  06/10/22

  Na elf jaar trouwe dienst heeft Peter Vanruysseveldt (65) de sleutel van de gemeentelijke bibliotheek met een gerust hart doorgegeven aan zijn opvolgster Mariette Wennmacher. Zij heeft tal van ideeën om van de bib nog meer een trekpleister te maken. ‘Een van de grote uitdagingen wordt om jongeren naar hier te krijgen.’

 • Gemeenschapskrant

  Compagnie Gorilla - Hans en Grietje als deurenkomedie

  06/10/22

  Hans en Grietje, de slapstickversie. Zo kan je de voorstelling waarmee Compagnie Gorilla naar de Moelie komt het best omschrijven. ‘Goeie slapstick werkt voor kleuters én voor volwassenen. Daar maken we in onze versie van Hans en Grietje dankbaar gebruik van’, zegt Dave Nauwelaerts, drijvende kracht en acteur bij Compagnie Gorilla.

 • Gemeenschapskrant

  Nieuwe schepen Benjamin Daro

  06/10/22

  Kersvers schepen Benjamin Daro (Link@venir) barst van de plannen en de ambitie om van Linkebeek een betere gemeente te maken. Vooral het milieu en het klimaat liggen hem nauw aan het hart. ‘Ik ben bezorgd over de wereld waarin mijn dochter moet opgroeien.’

 • Gemeenschapskrant

  De herrijzenis van Machiavel

  06/10/22

  Door een nieuwe jonge zanger in de armen te sluiten kiest de Waalse rockband Machiavel resoluut voor de weg vooruit. Toch klinkt het nieuwe album Phoenix als vintage Machiavel.

 • Gemeenschapskrant

  Kunstenaarsdorp Linkebeek: Chantal Dassonville

  06/09/22

  Tot voor kort was Chantal Dassonville bouwmeester voor de Federatie Wallonië-Brussel. Een job die ze meer dan 15 jaar met hart en ziel gedaan heeft. Ze vertelt met veel passie over architectuur vanuit haar woning in Linkebeek.