submenu

nieuws

Zomersluiting

16/07/2021
We gaan na een bewogen jaar genieten van de zomervakantie. Onze batterijen opladen, relaxen en vooral genieten met vrienden en familie.

Vacature stafmedewerker sport

14/07/2021
Wij zijn op zoek naar een stafmedewerker sport voor de ondersteuning van sportclubs via procesbegeleiding en oefenkansen Nederlands.

Vacature theatertechnieker (m/v)

13/07/2021
Wij zijn op zoek naar een theatertechnieker voor GC de Bosuil in Jezus-Eik. Interesse? Laat het ons weten!

Provincie vernieuwt fietsnetwerk Groene Gordel

28/06/2021
Toerisme Vlaams-Brabant heeft het fietsnetwerk Groene Gordel volledig vernieuwd. Er is nieuwe bewegwijzering geplaatst en er zijn extra trajecten en knooppunten gemaakt, ook in de faciliteitengemeenten. Een fietstoertje op maat uitstippelen in en rond de zes is nu makkelijker dan ooit.

Magali Vanherenthals over haar schilderwerken

22/06/2021
‘De natuur liegt niet.’ Evenmin doen de schilderijen van Magali Vanherenthals dat. Welke waarheden de Linkebeekse kunstenares ons met haar werken wil meegeven? ‘Blijf vooral verwonderd kijken.’

Coronaproof initiatieven

21/06/2021
Door de coronacrisis waren onze centra lange tijd gesloten. Geen bezoekers, geen voorstellingen, geen activiteiten ... En toch hebben we niet stilgezeten! We stampten met succes enkele coronaproof initiatieven uit de grond. Bekijk ze hier!

Flavoriawandeling

20/06/2021
Op zondag 20 juni wordt Linkebeek omgetoverd tot één grote open tuin waarin allerlei kunstvormen tijdelijk als paddenstoelen uit de grond schieten. Het parcours van Flavoria Tuinen is 5 kilometer lang en zit boordevol verrassingen. Wij onthullen er in sjoenke twee: dat van Théatre du Tilleul en Pikz

Gemeentearbeider Philippe Vanderdonckt

18/06/2021
De gemeentearbeiders houden dagelijks de gemeente schoon en doen veel meer dan we op het eerste gezicht denken. Vorige maand bracht Emile Demel zijn verhaal in sjoenke. Deze maand geeft hij de vertelfakkel door aan Philippe Vanderdonckt.

Nathalie Nicholls alias Nanou

16/06/2021
Wie Nathalie Nicholls alias Nanou ziet, ziet haar honden. De vrolijke dame uit Linkebeek is altijd in het gezelschap van Jam en Cawed. En op weekdagen is ook Ruxxa van de partij, de hond van een vriend.

Yolande Berghmans

10/06/2021
Achter het hardwerkende team van de Moelie en de Muse staat sinds jaar en dag een stuurgroep. Elf vrijwilligers staan hen met raad en daad bij en denken mee na over de koers die de Moelie moet varen. Maak kennis met Yolande Berghmans.

Eetstaminee de Moelie weer open

09/06/2021
De vernieuwde Eetstaminee de Moelie kon maandag 10 mei na een coronasluiting van vele maanden opnieuw de deuren openen. Uitbaters Raphaël Sente en Aurore Lambelé mochten wel enkel buiten op het terras klanten verwelkomen. Dat werd volledig heraangelegd om meer ruimte en comfort te hebben.

NIEUW SEIZOEN 2021-2022

08/06/2021
Samen met GC de Boesdaalhoeve, GC de Muse en CC de Meent, onze partners van 'Iedereen BUURT-abonnee', werkten we achter gesloten deuren hard aan het nieuwe cultuurseizoen 2021-2022. We kijken er enorm naar uit om elkaar op een veilige manier te ontmoeten en samen met jou te genieten van cultuur.

Gezocht: gemachtigde opzichters!

25/05/2021
Een veilige schoolomgeving belangrijk? Absoluut. Volg de opleiding tot gemachtigd opzichter en help kinderen heelhuids de straat over tot aan hun schoolpoort.

Faciliteitengemeenten krijgen vacatures moeilijk ingevuld

18/05/2021
De geschikte kandidaat voor een job vinden, is voor veel bedrijven en organisaties de laatste jaren een flinke uitdaging. Voor de gemeentebesturen van de faciliteitengemeenten is dat nog een stuk moeilijker. Zij moeten opboksen tegen de privésector én vooroordelen.

Erik Chabert

18/05/2021
Achter het hardwerkende team van de Moelie en de Muse staat sinds jaar en dag een stuurgroep. Elf vrijwilligers staan hen met raad en daad bij en denken mee na over de koers die de Moelie moet varen. Sjoenke schetst een portret van de leden ervan. Dit keer is Erik Chabert aan de beurt.

Bremhof

18/05/2021
Vorige maand begonnen we onze verkenningstocht door Linkebeek in de Esselaar. We blijven in de buurt, want dit keer nemen we het Bremhof onder de loep. Daar staan 15 woningen die door het OCMW verhuurd worden.

Linkebeek Legends verenigt jongeren in moeilijke tijden

18/05/2021
In een tijd waarin sport- en cultuurevenementen stilliggen door de coronapandemie gaan mensen op zoek naar nieuwe vormen van sociaal contact en entertainment. Bij Linkebeek Legends, een online e-sportteam, vinden jongeren uit Linkebeek en omstreken elkaar online.

Yannick Lefebure over haar papegaai

17/05/2021
Al 15 jaar lang kleurt Pepito het leven van Yannick Lefebure en haar man. Samen met hun grijze papegaai wonen ze in het Kerkveld. ‘Pepito is voor ons een volwaardig lid van het gezin’, zegt Yannick.

Patrice Michaux over het contrast in zijn beelden

12/05/2021
‘Contrasted world’. Zo zou de foto-expo van Patrice Michaux geheten hebben als het Kunstenaarsparcours in Linkebeek zou zijn doorgegaan. Maar door de beperkende coronamaatregelen is beslist om het parcours te verdagen naar het najaar. Niettemin blijft het boeiende gesprek met Patrice overeind.

Eetcafé de Moelie volledig vernieuwd

11/05/2021
Vzw ‘de Rand’ heeft de gedwongen sluiting van het eetcafé van GC de Moelie aangegrepen om het een stevige make-over te geven. De voorbije maanden is er hard gewerkt om zowel de binnen- als de buitenkant van de horecazaak grondig te renoveren.

Gemeentearbeider Emile Demel

06/05/2021
De gemeentearbeiders houden dagelijks de gemeente schoon en doen veel meer dan we op het eerste gezicht denken. Sjoenke zocht en vond drie arbeiders met een verhaal. Emile Demel bijt de spits af.

Marleen De Schepper

27/04/2021
Achter het hardwerkende team van de Moelie en de Muse staat sinds jaar en dag een stuurgroep. Elf vrijwilligers staan hen met raad en daad bij en denken mee na over de koers die de Moelie moet varen. Sjoenke schetst een portret van de leden ervan. Maak kennis met Marleen De Schepper (69).

Maak een covidschrikker voor Flavoria

22/04/2021
Op zondag 20 juni organiseert BEEcause onder leiding van curator Pat Van Hemelrijck Flavoria tuinen / Les jardins de Flavoria. Die dag kan je over een parcours van ongeveer 5 km wandelen door de tuinen van Flavoria.

Op tocht in de Esselaar

13/04/2021
Linkebeek heeft veel mooie plekjes. Die zijn voldoende bekend. In deze nieuwe reeks gaan we op verkenning in gewone buurten en straten. Want ook daar valt van alles over te vertellen. We beginnen onze tocht in de Esselaar.

Postkaartenwedstrijd

12/04/2021
Op de schouw, aan de keukenmuur of tussen de pagina’s van een boek duiken ze op: de postkaarten. Souvenirs van reizen, beelden van ergens ver weg. Zelden tonen ze wat vlakbij is. En als we ergens toch een postkaart van thuis hebben, is dat er eentje uit een andere tijd.

Mariette Wennmacher kijkt uit naar het Kunstenaarsparcours

09/04/2021
Tijdens het laatste weekend van mei en het eerste van juni vindt de 13e editie van het Kunstenaarsparcours plaats in Linkebeek, Drogenbos en Ukkel. Linkebeek levert dit jaar een recordaantal deelnemers, tot grote tevredenheid van schepen van Cultuur en medeorganisator Mariette Wennmacher.

Paasvakantie

29/03/2021
Wij gaan er even tussenuit! Terug telefonisch en via mail bereikbaar vanaf maandag 12/04.

Mine Loeckx

24/03/2021
Mine Loeckx (86) werd geboren in Drogenbos, bracht meer dan 70 jaar door in Beersel en woont inmiddels 12 jaar in Linkebeek. Ongeveer 10 jaar geleden kreeg ze op haar appartement het gezelschap van Fifi. Het was liefde op het eerste gezicht.

Wijk-werkers vervangen politiemensen aan schoolpoort

18/03/2021
De tijd dat er voor en na schooltijd altijd een of meerdere politiemensen aan de schoolpoort stonden, lijkt voorgoed voorbij. Op de lokale veiligheidsraad vorig jaar kreeg burgemeester Yves Ghequiere te horen dat schooltoezicht niet meer tot de prioritaire taken van de politie behoort.

Peter Aelvoet

16/03/2021
Achter het hardwerkende team van de Moelie en de Muse staat sinds jaar en dag een stuurgroep. Elf vrijwilligers staan hen met raad en daad bij en denken mee na over de koers die de Moelie moet varen. Sjoenke schetst een portret van de leden ervan. Maak kennis met Peter Aelvoet.

Fotoreeks Kleurrijk Linkebeek

15/03/2021
Als Linkebeek in de nationale pers opduikt, gaat het vaak over communautaire spanningen of niet-benoemde burgemeesters. Inwoonster Patricia Grobben wilde dat zwart-witbeeld graag weerleggen.

Huisdokters vragen inwoners om zich te laten vaccineren

12/03/2021
Met een brief roepen dertien huisartsen de Linkebeekse bevolking op om zich te laten vaccineren. De brief, die met steun van het gemeentebestuur is verspreid, is er gekomen na de vele vragen over het coronavaccin die de huisdokters de laatste tijd krijgen.

De familie Vankelegom

10/03/2021
Vankelegom en Linkebeek. Twee woorden die aan elkaar gelinkt zijn. In de eerste plaats omdat het transportbedrijf Vankelegom hier zijn roots heeft. Maar misschien nog meer omdat de familie Vankelegom Linkebeek – waar ze ook wonen – een warm hart blijft toedragen.

FLAVORIA

01/03/2021
Op zondag 20 juni 2021 organiseert BEEcause* onder leiding van curator PAT Van Hemelrijck FLAVORIA TUINEN. Op die dag wandelen we in de tuinen van Flavoria. Meer zelfs, op die dag is Linkebeek één open tuin, namelijk Flavoria.

Fotoreeks Kleurrijk Linkebeek

23/02/2021
Als Linkebeek in de nationale pers opduikt, gaat het vaak over communautaire spanningen of niet-benoemde burgemeesters. Inwoonster Patricia Grobben wilde dat zwart-witbeeld graag weerleggen. Ze ontdekte dat er achter die gekleurde gevels stuk voor stuk boeiende mensen wonen.

Joëlle Grimmeau

16/02/2021
Achter het hardwerkende team van de Moelie en de Muse staat sinds jaar en dag een stuurgroep. Elf vrijwilligers staan hen bij met raad en daad en denken mee na over de koers die de Moelie moet varen. Sjoenke schetst een portret van de leden ervan. Maak kennis met Joëlle Grimmeau.

Extra oefenkansen Nederlands in de vrije tijd

10/02/2021
Sinds oktober maakt Jasmine Huttener deel uit van het taalpromotieteam van vzw ‘de Rand’. Onder de noemer ‘Samen scoren met Nederlands in de zes’ wil ze anderstalige kinderen in hun vrije tijd zo veel mogelijk oefenkansen Nederlands bieden. In Drogenbos zijn de eerste initiatieven van start gegaan.

Pat Van Hemelrijck: met pensioen maar vol plannen

10/02/2021
Nu de artistieke duizendpoot met pensioen is, wil theatermaker Pat Van Hemelrijck de banden met Linkebeek opnieuw aanhalen. De plek waar hij al 35 jaar woont, krijgt een belangrijke rol in zijn nieuwe kunstprojecten.

In gesprek met burgemeester Yves Ghequiere

08/02/2021
Yves Ghequiere (58) is nu twee jaar burgemeester van Linkebeek. De resterende vier jaar is het behoud van de goede verstandhouding tussen de gemeenschappen en van het groene karakter van de gemeente voor hem prioritair. ‘Het GEN-project is en wordt het moeilijkste dossier.

Digitaal communiceren

18/12/2020
De gemeenschapscentra van vzw 'de Rand' geven verenigingen graag tips over hoe ze digitaal contact houden met hun leden.

Fotoreeks Kleurrijk Linkebeek

14/12/2020
Als Linkebeek in de nationale pers opduikt, gaat het vaak over communautaire spanningen of niet-benoemde burgemeesters. Inwoonster Patricia Grobben wilde dat zwart-witbeeld graag weerleggen. Voor haar opleiding fotografie aan CVO Brussel campus COOVI ging ze in Linkebeek op zoek naar de meest kleurr

Kerststallenzoektocht

10/12/2020
Om tijdens de eerste lockdown wat frisse lucht op te snuiven, ging je misschien ook op zoek naar de knuffelberen die heel wat mensen achter hun raam hadden gezet. In navolging van die actie organiseert de parochiale federatie Alsemberg nu een kerststallenzoektocht.

Spreuken voor mentale gezondheid

08/12/2020
Op de etalages en ramen van ruim veertig handelszaken, openbare gebouwen en instellingen in Linkebeek zijn sinds begin oktober opvallende spreuken te lezen. Die werden aangebracht door achttien plaatselijke kunstenaars op vraag van de gemeente, het OCMW en LOGO Zenneland.

Coronawaardebon geldig in handelszaken

08/12/2020
Elk huishouden in Linkebeek kreeg van de gemeente coronawaardebonnen thuis in de bus. Ieder gezin heeft vier bonnen van vijf euro gekregen, die het bij de lokale handelaars kan besteden. Met deze actie hoopt het gemeentebestuur de lokale handel te ondersteunen tijdens deze ongeziene coronacrisis.

Fotoreeks Kleurrijk Linkebeek

25/11/2020
Als Linkebeek in de nationale pers opduikt, gaat het vaak over communautaire spanningen of niet-benoemde burgemeesters. Inwoonster Patricia Grobben wilde dat zwart-witbeeld graag weerleggen.

Verenigingen krijgen geld uit coronanoodfonds

17/11/2020
Welgeteld 40.651,13 euro heeft de gemeente ontvangen uit het coronanoodfonds van de Vlaamse Regering ter ondersteuning van de sectoren cultuur, jeugd en sport. De lokale overheden mogen vrij kiezen hoe ze het geld spenderen.

60 jaar Sjoenke

16/11/2020
21 april 1960: een belangrijke dag in de geschiedenis van Linkebeek. Toen, 60 jaar geleden, verscheen het eerste nummer van Sjoenke. Dat verdient een terugblik met enkele pioniers. We spraken met Alex Geysels, Anne Van Loey en Jozef ‘Jef’ Motté, drie (ex-)vrijwilligers in de redactieraad van Sjoenke

Nieuwe projecten Nederlands focussen op de vrije tijd

13/11/2020
Anderstalige kinderen die ook buiten de schoolmuren Nederlands oefenen, krijgen de taal veel sneller en beter onder de knie. En die kans moeten ze op zo veel mogelijk momenten krijgen.

Meer subsidies voor verenigingen

21/10/2020
Het gemeentebestuur trekt dit jaar 19.100 euro aan subsidies uit voor de verenigingen. Vorig jaar ging het om 16.700 euro. Door de stijging zien haast alle verenigingen hun subsidiebedrag toenemen.

Uitstel Wandelzoektocht

19/10/2020
Dat het door de coronacrisis moeilijke tijden zijn voor de horecasector is geen geheim. Doordat het Eestaminee de Moelie genoodzaakt is om de deuren een maand te sluiten moeten wij onze ‘Wandelzoektocht – Schatten van Linkebeek’ ook uitstellen.

Fotoreeks Kleurrijk Linkebeek

08/10/2020
Als Linkebeek in de nationale pers opduikt, gaat het vaak over communautaire spanningen of niet-benoemde burgemeesters. Inwoonster Patricia Grobben wilde dat zwart-witbeeld graag weerleggen. Voor haar opleiding fotografie ging ze in Linkebeek op zoek naar de meest kleurrijke voorgevels.

GC de Moelie ondersteunt verenigingen in coronatijden

07/10/2020
Dat het door corona moeilijke tijden zijn voor de cultuursector is geen geheim. Maar ook het verenigingsleven heeft sterk te lijden onder de regels en beperkingen die hun werking wordt opgelegd.

De rode draad in het leven van Pierre Fripiat

07/10/2020
Hoe drukker hoe beter, en hoe meer volk in de buurt, hoe meer hij zich in zijn element voelt. Pierre Fripiat kan en wil niet stilzitten. Op zijn 81e is hij nog volop bezig als verdeler van magazines én is hij vrijwilliger voor allerlei initiatieven met als leidraad: de sociale cohesie in Linkebeek

André Lerminiaux

07/10/2020
Achter het hardwerkende team van de Moelie en de Muse staat sinds jaar en dag een stuurgroep van elf vrijwilligers die hen met raad en daad bijstaan en mee nadenken over de koers die de Moelie moet varen. Maak kennis met lid André Lerminiaux.

LinkeBeer op de markt

17/09/2020
Linkebeek heeft sinds enkele maanden een eigen biertje. Twee van de bezielers, Lou Ryckaert en vader Yves, wonen zowaar in de voormalige brouwerij in de Brouwerijstraat. Ze hopen er op termijn het bier zelf te kunnen brouwen.

Eetstaminee de Moelie

16/09/2020
Aurore Lambele (22) en haar partner Raphael Sente (24) baten ongeveer een jaar Eetstaminee de Moelie uit. Hij staat in de keuken achter de kookpotten, zij zorgt voor een vlotte en vriendelijke bediening. Alles verliep goed, maar toen kwam corona.

Anne Tackoen en Marie Ronsse

14/09/2020
Bovenaan in de Hollebeekstraat – niet ver van de grens met Sint-Genesius-Rode – wonen overbuurvrouwen Anne Tackoen en Marie Ronsse. Twee warme, geëngageerde vrouwen die Linkebeek voor geen geld van de wereld nog willen verlaten.

GC de Moelie en Brusselse gemeenschapscentra bundelen krachten voor schoolprogrammatie

09/09/2020
Dit cultuurseizoen start de Moelie een unieke samenwerking met drie Brusselse evenknieën. Samen met Het Huys in Ukkel, Ten Weyngaert in Vorst en de Pianofabriek in Sint-Gillis werkte de Moelie een indrukwekkend aanbod voor scholen uit.

Verenigingsactiviteiten

08/09/2020
Benieuwd naar de activiteiten die de verenigingen op wekelijkse basis organiseren? Ontdek het overzicht met frequente activiteiten hier.

Sofie De Pauw

08/09/2020
Achter het team van de Moelie en de Muse staat sinds jaar en dag een stuurgroep. Elf vrijwilligers staan het centrum met raad en daad bij en denken mee na over de koers die de Moelie moet varen. De komende maanden schetst sjoenke een portret van de leden ervan. Sofie De Pauw geeft de aftrap.

GAMEN EN CHATTEN, OOK DIT IS GEMEENSCHAPSVORMING

01/07/2020
Gemeenschapsvorming via een onlinetool, werkt dat? Zeker en vast! De Moelie en Just4Fun bouwen samen aan een online gemeenschap rond gamen. We zoeken jongeren en geïnteresseerde volwassenen die het gamen in de vingers hebben en samen met anderen willen gamen.

Kleurrijk Linkebeek

22/06/2020
Als Linkebeek in de nationale pers opduikt, gaat het vaak over communautaire spanningen of niet-benoemde burgemeesters. Inwoonster Patricia Grobben wilde dat zwart-witbeeld graag weerleggen.

‘Focussen op wat lukt en kan’

17/06/2020
Het zeskoppige team van de Moelie is de motor van het gemeenschapscentrum. Hun gezicht kennen veel Linkebekenaren, maar wie zijn ze en waarom doen ze graag wat ze doen? Als laatste in het rijtje is Mark De Maeyer aan de beurt.

Schrijver Herman Teirlinck in Linkebeek en Beersel

13/06/2020
Aan het begin van de vorige eeuw had Linkebeek een grote aantrekkingskracht op kunstenaars. Een van die jonge artistieke talenten die zich kwamen vestigen, was Herman Teirlinck. Ruim vijftig jaar na zijn dood blijft de nalatenschap van deze veelzijdige taalvirtuoos levend.

Herman De Witte over zijn jeugd

11/06/2020
Herman De Witte, telg van de bekende bakkersfamilie Moorkens, trok meer dan dertig jaar geleden weg uit Linkebeek. Nu komt hij er nog zelden. Maar Herman denkt wel met weemoed terug aan zijn jaren als ‘mod’, toen hij met een flinke dosis attitude op de scooter door de Linkebeekse straten scheurde.

Bewegwijzerde wandeling in Linkebeek (5,7 km)

27/05/2020
Een aangename wandeling langs merkwaardige plekjes van Linkebeek.

Winnaar stemming kaftpapier Ezelsoor

26/05/2020
Heel wat kinderen van Linkebeek en omstreken konden zelf kaftpapier ontwerpen in het kader van de boekenkaftdag Ezelsoor die jaarlijks georganiseerd wordt door GC de Moelie.

Wat brengt cultuurseizoen 2020-2021?

25/05/2020
Het coronavirus heeft ons leven en ook de planning van GC de Moelie/Muse en GC de Boesdaalhoeve en CC de Meent grondig door elkaar geschud. Maar wees gerust, achter de schermen wordt hard gewerkt aan een alternatief programma zodat je dit najaar kan genieten van cultuur in jouw buurt.

Patrick Boon runt B&B in Portugal

18/05/2020
Het leven is een komen en gaan van mensen, onder meer door verhuizingen. Patrick Boon startte zijn levensverhaal in Linkebeek en settelde zich in 2014 in Portugal. Daar baat hij samen met zijn vrouw een B&B uit. Niet simpel in coronatijden.

Tinne Moorkens op kleuterstage in Senegal

18/05/2020
Derdejaarsstudente kleuteronderwijs Tinne Moorkens trok begin februari met vijf andere studenten naar Senegal voor een buitenlandse stage. Normaal zouden ze er tot begin april blijven, de coronaperikelen niet meegerekend.

Projectoproep oefenkansen Nederlands voor kinderen

15/05/2020
Vlaams onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) doet een projectoproep naar lokale besturen om deze zomer en de volgende twee schooljaren taalstimulerende vrijetijdsinitiatieven te organiseren voor kinderen van wie de thuistaal niet het Nederlands is.

Fotoreeks Kleurrijk Linkebeek

14/05/2020
Als Linkebeek in de nationale pers opduikt, gaat het vaak over communautaire spanningen of niet-benoemde burgemeesters. Inwoonster Patricia Grobben wilde dat zwart-witbeeld graag weerleggen.

Voormalig café is geen erfgoed meer

14/05/2020
Langs het Gemeenteplein in Linkebeek worden nog maar twee gebouwen aanzien als erfgoed. Een voormalig café aan de overzijde van het gemeentehuis wordt van de lijst geschrapt.

Elkaar helpen in tijden van corona

13/05/2020
De coronacrisis vergt van iedereen de nodige inspanningen en aanpassingen. Van leerkrachten over verenigingen tot zelfstandigen. De golf van solidariteit en de onverdroten inzet van veel vrijwilligers brengen warmte in deze bizarre tijden.

INFODAGEN LESSEN NEDERLANDS AUGUSTUS-SEPTEMBER

28/04/2020
In augustus en september zijn er opnieuw infodagen over de lessen Nederlands in onze regio.

Jeugd- en sportbeleidsplannen 2020-2025 goedgekeurd

23/04/2020
Vzw ‘de Rand’ voert het jeugd- en sportbeleid in die faciliteitengemeenten waar het gemeentebestuur dit niet opneemt. Het gaat om gemeenten die destijds geen jeugd- of sportbeleidsplan indienden en waar de voorziene middelen niet ingekanteld werden in het gemeentefonds.

Marco Schetgen en Philippe Thiéry

20/04/2020
Marco Schetgen (66) en Philippe Thiéry (62). Ooit waren ze elkaars schoonbroer. Vandaag zijn ze vooral vrienden. En twee Linkebekenaren in hart en nieren die graag tijd maken om bij Yvonne te praten over wat gisteren was, vandaag is en morgen kan worden.

Linkebeek in quarantaine

16/04/2020
Meer nog dan deze beelden hadden we met een recorder de stilte willen registreren, de rust. Soms aangenaam, soms ook wat dreigend. Het is maar hoe je ’t bekijkt.

Mensen uit Linkebeek

13/04/2020
Als Linkebeek in de nationale pers opduikt, gaat het vaak over communautaire spanningen of niet-benoemde burgemeesters. Inwoonster Patricia Grobben wilde dat zwart-witbeeld graag weerleggen.

Esther Boateng

09/04/2020
Het zeskoppige team van de Moelie is de motor van het gemeenschapscentrum. Hun gezicht kennen veel Linkebekenaren wellicht wel. Maar wie zijn ze en waarom doen ze graag wat ze doen? Sjoenke vroeg het dit keer aan Esther Boateng.

Virtuele recreatie voor jong en ouder

02/04/2020
Tijdens het thuiszitten, willen we natuurlijk ook ons publiek zowel cultureel als sportief prikkelen. Check hier het overzicht van de mogelijkheden:

Eddy Frans en Jo Van Vaerenbergh

31/03/2020
Nieuws uit eigen huis. Op 1 april gaat Jo Van Vaerenbergh aan de slag als nieuwe algemeen directeur van vzw ‘de Rand’. Hij neemt het roer over van Eddy Frans, die met pensioen gaat.

Meerjarenplannen goedgekeurd

25/03/2020
Net als de andere Vlaamse gemeenten hebben ook de faciliteitengemeenten hun meerjarenplannen ingediend. In die plannen doen de gemeentebesturen uit de doeken wat ze de komende jaren willen realiseren en hoe ze dat gaan betalen.

Mensen uit Linkebeek

23/03/2020
Als Linkebeek in de nationale pers opduikt, gaat het vaak over communautaire spanningen of niet-benoemde burgemeesters. Inwoonster Patricia Grobben wilde dat zwart-witbeeld graag weerleggen.

Gemeente geeft GEN geen groen licht

23/03/2020
Het gemeentebestuur van Linkebeek is niet van plan om de verdubbeling van spoorlijn 124 zomaar toe te staan. De Vlaamse overheid werkt momenteel aan een ruimtelijk uitvoeringsplan om de verbreding van de spoorweg én de aanleg van een fietssnelweg mogelijk te maken.

Marc Veldeman over zijn vrijwilligerswerk bij Poverello

23/03/2020
De ene helft van het jaar woont Marc Veldeman in Linkebeek, de andere helft in Marcialla. Een dorpje in de buurt van Firenze, voor hem de hemel op aarde. Al was het maar omdat hij er zich dicht bij zijn helden uit de Romeinse oudheid voelt.

De taaliconen veranderen van stijl

16/03/2020
Vanaf 16 maart zien de taaliconen er helemaal anders uit. Ze zijn eenvoudiger en gebruiksvriendelijker.

‘Ik voetbal al mijn hele leven’

11/03/2020
Het zeskoppige team van de Moelie is de motor van het gemeenschapscentrum. Hun gezicht kennen veel Linkebekenaren wellicht wel. Maar wie zijn ze en waarom doen ze graag wat ze doen? Sjoenke vroeg het dit keer aan Dirk Craps.

Expo over impressionisme en fauvisme in de maak

09/03/2020
BEEcause lanceerde een oproep om impressionistische en fauvistische kunstwerken te mogen lenen voor een expo in Linkebeek. Die zal in het najaar plaatsvinden. Curator van dienst is Peter Vanruysseveldt.

Han, Erhan en Latif maken komisch theater voor anderstaligen

21/02/2020
GC de Lijsterbes presenteert begin deze maand de première van De leeuwen van Vlaanderen, een humoristische theatervoorstelling voor anderstaligen van comedians Han Coucke, Erhan Demirci en Latif Ait.

Tania Van der Sanden solo op het podium

17/02/2020
Actrice Tania Van der Sanden schitterde de voorbije jaren in tv-series als Vaneigens, In de gloria en Het eiland én op het podium met theater Malpertuis. De komende maanden gaat ze alleen de hort op met haar onewomanshow T.A.N.I.A.. Op 12 maart houdt ze halt in Linkebeek.

Teppe Daniels

14/02/2020
Al sinds een paar jaar wordt de Moelie af en toe overspoeld door gamefreaks van over heel België, door aspirant- techneuten en door jongeren die zich gewoon willen amuseren met nieuwe technieken. De ‘dader’ van zo veel leuks: Teppe Daniels.

Appartementen in café aan station

11/02/2020
Het Grand Café de la Gare aan het station van Linkebeek wordt omgevormd tot appartementen en een doktersruimte. Het is niet de eerste bekende horecazaak in de kleine faciliteitengemeente die een woonfunctie krijgt.

‘Buurtpark kan mensen inspireren’

10/02/2020
Een buurtpark in het gehucht Holleken is het eerste resultaat van het lidmaatschap van de gemeente Linkebeek van het Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei. Het parkje moet mensen en dieren aantrekken.

Mensen uit Linkebeek

07/02/2020
Als Linkebeek in de nationale pers opduikt, gaat het vaak over communautaire spanningen of niet-benoemde burgemeesters. Inwoonster Patricia Grobben wilde dat zwart-witbeeld graag weerleggen.

Pascale Leemans

07/02/2020
Het zeskoppige team van de Moelie is de motor van het gemeenschapscentrum. Hun gezicht kennen veel Linkebekenaren wellicht wel. Maar wie zijn ze en waarom doen ze graag wat ze doen? Sjoenke vroeg het dit keer aan Pascale Leemans.

Informatie uit de gemeente

07/02/2020
Volgens de besluiten van het Vlaams Gewest keurden gemeenteraad en OCMW-raad op 16 december het eerste gezamenlijke meerjarenplan goed voor de komende vijf jaar. Dat is tot eind 2025, een jaar na de volgende gemeenteraadsverkiezingen.