submenu

nieuws

Nederlands leren: informatie vragen en inschrijven

15/05/2017
Wil je Nederlands leren? Het Agentschap Integratie en Inburgering organiseert infodagen over de lessen Nederlands in onze regio. Je kunt er informatie vragen en inschrijven voor een cursus Nederlands.

Seizoen 2017-2018 GC de Moelie en GC de Muse.

04/05/2017
Ook benieuwd naar wat we in petto hebben voor het nieuwe seizoen? Het is weer een mooie mix van, theater, humor, muziek en uitstapjes met de kinderen. Bekijk hier alvast het aanbod van GC de Moelie en GC de Muse. Het volledige programma met GC de Boesdaalhoeve en CC de Meent volgt binnenkort.

Samen bouwen aan een zeepkist

03/05/2017
Wordt Saber Saissi dit jaar dé revelatie van de zeepkisten-race van Linkebeek? De kans bestaat alleszins dat de jongen van 13 jaar een mooie race rijdt, want hij ging aankloppen bij oude rot in het zeepkistenvak René Mosselmans, die een topkist voor hem bouwt.

De Muur: Francis Verheylewegen

18/04/2017
In mei stelt Francis Verheylewegen zijn werken tentoon op De Muur in de Moelie. Deze autodidact maakt schilderijen, pastel, keramiek en textielsculpturen. Vroeger deed hij aan fotografie en brons gieten.

Jan De Smet brengt ode aan het levenslied

06/04/2017
Het begrip ‘smartlap’ zoals we het tot nu toe kennen, wordt sinds mensenheugenis opgeëist door de Zangeressen Zonder Naam en de André Hazessen van deze wereld. Het genre gaat echter breder en verder. Geruggensteund door een trio muzikanten tourt Jan De Smet rond met een eerbetoon aan de 'smartlap'.

Stoemp!-concert, voor het eerst in de Rand

06/04/2017
Stoemp! doorbreekt de Brusselse grenzen en slaat voor het eerst zijn tenten op in de Rand, met een optreden van Momma Said So en Sweetsalt in het café van de Moelie.

Profielschetsen Vlaamse Overheid lichten gemeenten door

15/03/2017
Van alle faciliteiten heb je in Drogenbos de meeste kans om bestolen te worden. De bouwgrond in Kraainem is het duurst. De inwoners van Sint-Genesius-Rode zijn het rijkst. Enkele opmerkelijke cijfers uit de gemeentelijke profielschetsen van de Vlaamse overheid.

Zeepkistenrace

14/03/2017
Als doorwinterde zeepkistenbouwers gaf Adventure team Teek-it-iezie in 2010 haar geheimen voor een snelle zeepkist prijs. Omdat ook nu weer het moment is aangebroken om te bouwen, halen we hun tips van onder het stof. Zo verschijn je op zondag 14 mei met de perfecte bolide aan de start.

RandKrant is er 20 en viert dat met een nieuwe website

28/02/2017
In maart 1997 valt de eerste editie van RandKrant in de bussen van de regio. Tweehonderdelf edities later bestaat RandKrant 20 jaar. Een goed moment voor de lancering van een gloednieuwe, interactieve website en een nieuwgeboren Facebookpagina.

Vzw ‘de Rand’ viert 20 jaar - interview met Eddy Frans

01/12/2016
Vzw ‘de Rand’ bestaat 20 jaar. De vzw is in de loop van die jaren uitgegroeid tot een organisatie die niet meer weg te denken is in de Vlaamse Rand als het aankomt op de ondersteuning van het Nederlandstalige karakter in de regio. We blikken terug én vooruit met directeur Eddy Frans.