Gemeenschapskrant

Gainsbourg - Clara Cleymans, Rudolf Hecke & Jo Mahieu

21/09/23

Rudolf Hecke, Clara Cleymans en Jo Mahieu zijn te gast in de Moelie met GAINSBOURG. Rudolf Hecke, die intussen al vier boeken schreef over Serge Gainsbourg, vertelt in de muzikale voorstelling over het leven van de legendarische Franse dichter, regisseur, componist en zanger.

Gainsbourg
© Jan Weynants

Clara Cleymans brengt samen met gitarist Jo Mahieu een selectie uit het geniale oeuvre van Gainsbourg. ‘Elk liedje, van Je t’aime moi non plus tot Je suis venu te dire que je m’en vais, is een soort dagboek dat ons een inkijk geeft in het leven van Gainsbourg’, vertelt Rudolf Hecke. ‘Een leven vol passie. Die passie die Gainsbourg zo typeert, willen we ook het publiek laten ervaren in de voorstelling. Dat doen we aan de hand van vertelsels en interpretaties van zijn ijzersterke songs.’

Op donderdag 12 oktober in GC de Moelie.

Tekst: Tina Deneyer
Foto: © Jan Weynants
Uit: sjoenke september 2023

Meer nieuws

 • Gemeenschapskrant
  Tributeband The Eagles Legacy

  The Eagles Legacy, tributeband in spijkerbroek

  19/04/24

  Wil je nog eens nostalgisch wegzwijmelen bij klassiekers als ‘Hotel California’, ‘One of these nights’ of ‘Desperado’, maar je wil niet afzakken naar Nederland? Dan biedt The Eagles Legacy kort bij huis een leuk alternatief.

 • Gemeenschapskrant
  Uitbater Pierrot Bosgaerd

  Pierrot Bosgaerd (59) van Eetstaminee @de Moelie

  16/04/24

  Pierrot Bosgaerd (59) heeft de fakkel overgenomen als uitbater van het eetcafé van GC de Moelie. Met zijn jarenlange ervaring hoopt Pierrot van de zaak een ontmoetingsplek te maken waar je voor een schappelijke prijs kan eten en drinken. ‘Tijdens de eerste weken kwamen er al mensen langs die hier nog nooit over de vloer waren geweest.’

 • Gemeenschapskrant
  Het kasteel van Bouchout in Meise uit kalkzandsteen

  Zenuwcentrum voor erfgoed

  16/04/24

  De Vlaamse erkenning van de Intergemeentelijke Onroerend Erfgoeddienst (IOED) Erfgoed Brabantse Kouters is een feit. Schepenen, ambtenaren, vrijwilligers en erfgoedverenigingen maakten kennis met de geplande projecten rond de thema’s landschap, bouwkunde en archeologie. De ambitie is groot, net als het afgelegde traject.