Nieuws

 • Mensen die pingpong aan het spelen zijn

  Nieuwe tafeltennisclub TTC Topspin Linkebeek

  11/06/24

  Hoe tof zou het niet zijn om hier een eigen pingpongclub op te richten? De vraag die Pascale Luyckfasseel (54) aan centrumverantwoordelijke Roel Leemans stelde tijdens de opening van het Eetstaminee @de Moelie, bleef niet onbeantwoord. Drie pingpongtafels vullen nu elke donderdag - uitgezonderd op feestdagen - de grote zaal van de Moelie en brengen Linkebekenaren samen voor een spelletje pingpong.

 • Joeri Deleener aan het trainen voor een ironman

  Joeri Deleener neemt deel aan de Ironman voor Kom op tegen Kanker

  11/06/24

  Joeri Deleener (33) wil midden juni zijn jongensdroom waarmaken: de Ironman in het Franse Nice tot een goed einde brengen. Met zijn deelname, waar hij een jaar naartoe heeft geleefd, wil hij geld inzamelen voor Kom op tegen Kanker. ‘Ik ben zowel een tante als een nonkel aan de ziekte verloren.’

 • de Gordel - landschap met fietser

  Een bewogen geschiedenis

  10/06/24

  Op zondag 1 september trekt de Gordel door de Rand. Wat in 1981 begon als een politiek burgerinitiatief met sportieve inslag, is nu eerder een sportief evenement met politieke bijklank. In de jaren 90 en 2000 was het een massa-evenement dat zijn gelijke niet kende. Gordels vast voor een terugblik.

 • Laurent Colin van team Court Circuit aan het werk

  Court Circuit geeft dingen een tweede leven met Déchets-Tri

  10/06/24

  Met het project Déchets-Tri hoopt het team Court Circuit van Laurent Colin (58) zo veel mogelijk weggegooide spullen op het recyclagepark nog een tweede leven te geven. ‘Er belandt zoveel dat nog bruikbaar is of hersteld kan worden’, aldus Laurent.

 • Skyline van fabriekterein

  Toekomstforum pleit voor Vlaamse Randregio

  14/05/24

  In hun memorandum voor de komende parlementsverkiezingen vragen de burgemeesters van Halle-Vilvoorde, verenigd in het Toekomstforum, dat bij de verdeling van de middelen van het Gemeentefonds dit gebied voortaan erkend zou worden als Vlaamse Randregio.

 • Odile Vansteenwinckel

  Odile Vansteenwinckel

  14/05/24

  ‘Met zachtheid kan je alles zeggen’, zegt Odile Vansteenwinckel op een tedere toon. Een toon die je uitnodigt om aandachtig te luisteren naar wat ze ons met haar theaterstukken over dit leven wil vertellen.

 • Tim Oelbrandt

  Woordeloos, magisch theater van Tim Oelbrandt

  13/05/24

  Tim Oelbrandt is een meester in het combineren van magie, illusie en theater. Dat bewijst hij opnieuw met zijn voorstelling Spirals, die op 2 juni te zien is in GC de Moelie. Met in de hoofdrol een gigantische knikkerbaan.

 • schapenmelker Jerome schlesser

  Schapenmelker Jérôme Schlesser

  10/05/24

  Dat Jérôme Schlesser (35) een niet-alledaagse job heeft, is het minste wat je kan zeggen. Naast pianoleraar mag hij zich ook schapenmelker noemen. Al dekt die naam niet helemaal de lading, want hij maakt ook heerlijke yoghurt en kaas van zijn eigen schapen. ‘Ik zou graag uitbreiden, maar ik wil het kleinschalig houden.’

 • Buurt op Stelten - foto van de organisatoren

  Buurt op stelten Zomers familiefestival in Alsembergse Beemd

  07/05/24

  Daar is de lente. Daar is de zon. Ze doet ons al dromen van de zomer en zijn mooie dagen. Zoals zondag 23 juni. Die dag wil je voor het familiefestival ‘Buurt op stelten’ in het natuurpark Alsembergse Beemd zijn. Wat je er allemaal kan beleven? Ilke Weyers licht een tipje van de sluier op.

 • Ultima Thule speelt BAM!

  28/04/24

  BAM! Plots is daar die knal. Er gebeurt iets in je leven en je moet helemaal opnieuw beginnen. Wat dat kan teweegbrengen, laat Ultima Thule zien aan kleine en grote mensen vanaf 4 jaar. Verwacht een visuele explosie op het podium, én een feestje in de zaal.

 • Uitbater Pierrot Bosgaerd

  Pierrot Bosgaerd (59) van Eetstaminee @de Moelie

  16/04/24

  Pierrot Bosgaerd (59) heeft de fakkel overgenomen als uitbater van het eetcafé van GC de Moelie. Met zijn jarenlange ervaring hoopt Pierrot van de zaak een ontmoetingsplek te maken waar je voor een schappelijke prijs kan eten en drinken. ‘Tijdens de eerste weken kwamen er al mensen langs die hier nog nooit over de vloer waren geweest.’

 • Fanny Houze van vzw Nany Vanille

  Creatieve workshops voor Franstaligen

  16/04/24

  Franstalige inwoners van faciliteitengemeenten willen Nederlands spreken, maar de drempel is te hoog is. Om over die drempel te raken heeft Fanny Houze van vzw Nany Vanille samen met vzw ‘de Rand’ een reeks creatieve workshops uitgewerkt, vanaf half mei in GC de Moelie.