Nieuws

Op categorie filteren:
 • Gemeenschapskrant

  Kat met laarzen

  05/12/22

  'Kat met laarzen' gaat over een jongen in een marcelleke – Marcel – die als erfenis van zijn vader een kat krijgt. Niet meteen zijn gedroomde cadeau. Tot blijkt dat die kan toveren, en hem uiteindelijk aan een kasteel en prinses helpt.

 • Gemeenschapskrant

  Comp. Marius gaat op zoek naar echte liefde in 'Anatole'

  05/12/22

  De liefde. Het is een onderwerp waarover je uren kunt praten. Je kunt er ook een komisch theaterstuk over maken zoals Comp. Marius deed met 'Anatole'. Zijn de acteurs er zelf wijzer door geworden? ‘De liefde is niet te begrijpen. En dat is maar goed ook.’

 • Gemeenschapskrant

  Filmmaker Marc-Henri Wajnberg

  05/12/22

  Vanuit hartje Linkebeek maakt Marc-Henri Wajnberg films waarmee hij heel de wereld weet te bereiken. Of hij daarvoor een gouden regel hanteert? ‘Respect hebben voor je onderwerp.’

 • Gemeenschapskrant

  Kijk! Een vogel

  05/12/22

  Begijn Le Bleu is beroepsvogelaar geworden. In de vogelvertelling Kijk! vertelt hij honderduit over de geneugten van het kijken naar vogels in de natuur. Le Bleu blikt ook vooruit naar het Grote Vogelweekend op 28 en 29 januari, wanneer Vlamingen vogels tellen in hun tuin om de tuinvogelpopulatie in kaart te brengen.

 • Gemeenschapskrant

  The Policed speelt The Police

  09/11/22

  Een reünietournee in 2007 buiten beschouwing gelaten, hield de Engelse band The Police al op te bestaan in 1984. Zanger Sting is ondertussen 71. Dankzij de Nederlandse tributeband The Policed klinken hits als Roxanne en Message in a bottle vandaag live nog net zoals toen.

 • Gemeenschapskrant

  Laurent Busine

  09/11/22

  Vele jaren stond Laurent Busine aan het hoofd van musea in Wallonië. Hij wordt wel eens vergeleken met Jan Hoet. Niet omdat zijn karakter op dat van Jan zou lijken. Wel omdat ook hij stenen in de rivier van de hedendaagse kunst verlegde. Sjoenke sprak met hem over dat onuitputtelijke onderwerp kunst.

 • Gemeenschapskrant

  Oekraïense vluchtelingen voelen zich welkom door inspanningen van OCMW en opvanggezinnen

  09/11/22

  De Oekraïense vluchtelingencrisis betekent voor het OCMW van Linkebeek vandaag nog altijd extra werk. Al deze inspanningen zijn niet voor niets geweest. ‘Mede dankzij de steun van het OCMW hebben wij hier in Linkebeek een huisje kunnen huren’, getuigen Oekraïners Viacheslav en Tamara Koval.

 • Gemeenschapskrant

  De Rand is een economische topregio

  09/11/22

  Wat betekent de Rand als economische regio? Veel, zo blijkt. Het is een productieve en welvarende regio, goed voor 8,7 % van de totale bruto toegevoegde waarde van het hele Vlaamse Gewest.

 • Gemeenschapskrant
  GK Rand nieuws

  Snel stijgende bevolking zet woningmarkt onder druk

  06/10/22

  Tegen 2040 zal er een half miljoen mensen in de Rand wonen. In vergelijking met 2021 is dat een groei van 13%. De continue instroom van vooral jonge gezinnen met kinderen vanuit het Brussels Gewest verklaart deze groei en verjonging van de bevolking in de Rand. Het verhoogt de druk op het woningaanbod en de woonprijzen in de Rand aanzienlijk.

 • Gemeenschapskrant

  De herrijzenis van Machiavel

  06/10/22

  Door een nieuwe jonge zanger in de armen te sluiten kiest de Waalse rockband Machiavel resoluut voor de weg vooruit. Toch klinkt het nieuwe album Phoenix als vintage Machiavel.

 • Gemeenschapskrant

  Nieuwe bibliothecaris Mariette Wennmacher en voorganger Peter Vanruysseveldt

  06/10/22

  Na elf jaar trouwe dienst heeft Peter Vanruysseveldt (65) de sleutel van de gemeentelijke bibliotheek met een gerust hart doorgegeven aan zijn opvolgster Mariette Wennmacher. Zij heeft tal van ideeën om van de bib nog meer een trekpleister te maken. ‘Een van de grote uitdagingen wordt om jongeren naar hier te krijgen.’

 • Gemeenschapskrant

  Compagnie Gorilla - Hans en Grietje als deurenkomedie

  06/10/22

  Hans en Grietje, de slapstickversie. Zo kan je de voorstelling waarmee Compagnie Gorilla naar de Moelie komt het best omschrijven. ‘Goeie slapstick werkt voor kleuters én voor volwassenen. Daar maken we in onze versie van Hans en Grietje dankbaar gebruik van’, zegt Dave Nauwelaerts, drijvende kracht en acteur bij Compagnie Gorilla.