Uit het centrum

GC de Moelie zegt 'Hier niet' tegen online haatspraak

02/03/23

Wij ondertekenden net als meer dan 600 andere bedrijven, merken en profielen het charter tegen online haatspraak en beledigingen op Hierniet.be.

Uit onderzoek blijkt dat online haatspraak op nog geen 3 jaar verdubbeld is. Vanaf nu zeggen we ‘Hier Niet’ tegen haatspraak en andere beledigingen op onze kanalen, want we vinden dat iedereen zich hier welkom mag voelen.

Wie over de schreef gaat, sturen we naar onze gedragscode voor online reacties. Want op onze kanalen is er geen plaats voor online haat.

Meer info: https://hierniet.be/

Meer nieuws

  • Gemeenschapskrant

    Ultima Thule speelt BAM!

    28/04/24

    BAM! Plots is daar die knal. Er gebeurt iets in je leven en je moet helemaal opnieuw beginnen. Wat dat kan teweegbrengen, laat Ultima Thule zien aan kleine en grote mensen vanaf 4 jaar. Verwacht een visuele explosie op het podium, én een feestje in de zaal.

  • Gemeenschapskrant
    Uitbater Pierrot Bosgaerd

    Pierrot Bosgaerd (59) van Eetstaminee @de Moelie

    16/04/24

    Pierrot Bosgaerd (59) heeft de fakkel overgenomen als uitbater van het eetcafé van GC de Moelie. Met zijn jarenlange ervaring hoopt Pierrot van de zaak een ontmoetingsplek te maken waar je voor een schappelijke prijs kan eten en drinken. ‘Tijdens de eerste weken kwamen er al mensen langs die hier nog nooit over de vloer waren geweest.’

  • Gemeenschapskrant
    Fanny Houze van vzw Nany Vanille

    Creatieve workshops voor Franstaligen

    16/04/24

    Franstalige inwoners van faciliteitengemeenten willen Nederlands spreken, maar de drempel is te hoog is. Om over die drempel te raken heeft Fanny Houze van vzw Nany Vanille samen met vzw ‘de Rand’ een reeks creatieve workshops uitgewerkt, vanaf half mei in GC de Moelie.