Gemeenschapskrant

Pierrot Bosgaerd (59) van Eetstaminee @de Moelie

16/04/24

Pierrot Bosgaerd (59) heeft de fakkel overgenomen als uitbater van het eetcafé van GC de Moelie. Met zijn jarenlange ervaring hoopt Pierrot van de zaak een ontmoetingsplek te maken waar je voor een schappelijke prijs kan eten en drinken. ‘Tijdens de eerste weken kwamen er al mensen langs die hier nog nooit over de vloer waren geweest.’

Uitbater Pierrot Bosgaerd
© Tine De Wilde

Het eetcafé van GC de Moelie kan weer een echte ontmoetingsplek worden. De vorige uitbaters Raphaël Sente en Aurore Lambelé, twee twintigers uit de noordrand van Brussel, lieten in het najaar van 2023 weten dat ze na ruim vier jaar andere wegen wilden bewandelen. De zaak, die de naam Friends Bar had gekregen, bleef nog wel open. Maar onder meer de beperkte eetkaart maakte dat het aantal bezoekers en klanten gestaag afnam. Daar is sinds begin maart verandering in gekomen. Met veel enthousiasme heeft het team van nieuwe uitbater Pierrot Bosgaerd het eetcafé, dat de naam Eetstaminee @de Moelie heeft meegekregen, nieuw leven ingeblazen.

Ervaring in de horeca

Als voormalige zaakvoerder van brasserie The Post in de wijk Holleken is Pierrot allesbehalve een onbekend gezicht in het dorp. ‘Door een samenloop van omstandigheden ben ik gestopt bij The Post. De zaak draaide er wel goed en ik ben trots op wat ik er verwezenlijkt hebt. Het vroegere café Postwereld heb ik misschien van de sloophamer gered. Of ik heb er ten minste voor gezorgd dat het typische interieur van wat ooit een bruine kroeg was, behouden is gebleven’, vertelt Pierrot. ‘Maar na een paar jaar was de tijd rijp voor een nieuw verhaal, al ben ik zeker niet op de eerste de beste aanbieding ingegaan. Ik heb rustig gewacht tot de juiste opportuniteit op mijn pad kwam. Er waren mogelijkheden in Dilbeek, vanwaar ik afkomstig ben. Maar ik wilde graag in Linkebeek blijven. Ik woon al een vijftiental jaar in de gemeente en heb het hier erg naar mijn zin. Toen ik vernam dat het café hier vrij zou komen, heb ik niet lang moeten nadenken. Ik heb al mijn energie en ideeën gebundeld en tot mijn grote tevredenheid werd mijn kandidatuur aanvaard. Vroeger had ik me al kandidaat gesteld, maar zonder succes. Wat nu de balans in mijn richting heeft doen overhellen? Ik heb toch al een en ander bewezen. Mijn ervaring in de sector én bij The Post zullen wel in mijn voordeel hebben gespeeld.’

Blauwe steen

De bedoeling is dat het eetcafé een plek is en blijft waar iedereen zich welkom voelt. Zijn brede netwerk zal Pierrot alvast geen windeieren leggen. ‘Ik ken veel mensen in Linkebeek. Daarbij ook Linkebekenaren die nog nooit in GC de Moelie binnen waren geweest. Hoe dat komt, weet ik niet. Misschien hebben sommige mensen een fout idee bij een café in een gemeenschapscentrum en denken ze dat het meer een cafetaria is. Zoals je ziet, is dat hier allesbehalve het geval. De nieuwkomers waren aangenaam verrast. De zaak is mooi ingericht, het is hier echt gezellig. Veel heb ik aan het interieur nog niet moeten veranderen, al komt er wel nog wat decoratie bij. Alles is aanwezig om er hier een bloeiende zaak van te maken. In het centrum van Linkebeek is er nog maar één ander café, dus er is veel potentieel. En eenmaal de klanten binnen zijn, is de stap voor hen kleiner om nadien de Moelie te leren kennen. Het moeilijkste is hen over je blauwe steen te krijgen. Als dat lukt, is er veel mogelijk. Ik wil zo veel mogelijk Linkebekenaren naar hier krijgen, al mik ik ook op inwoners van buiten de gemeente. Iedereen is welkom. De eerste weken waren alvast een succes. De zaak zat al vele avonden helemaal vol. De nieuwsgierigheid is gewekt, zoveel is duidelijk. Aan ons om het nu verder waar te maken.’

Concertkaart

Voortaan is Eetstaminee @de Moelie zes dagen op zeven open. ‘Zondag is het rustdag voor de twee vaste medewerkers, de vier flexijobbers en mezelf. Op andere dagen sluit ik in principe om 23 uur, maar ik pin me daar zeker niet op vast. Op maandagavond komen de leden van het koor pas aan om 22 uur, dan blijf ik langer open. Op andere dagen zal het afhangen van hoeveel volk er nog is. Sowieso is er een afspraak met vzw ‘de Rand’ dat ik na het einde van een activiteit zeker nog een half uur open moet blijven. Het is wel de bedoeling dat het eetcafé op zich moet kunnen draaien. Al speel ik natuurlijk wel in op wat er in de Moelie gebeurt. Zo werk ik een concertkaart uit voor avonden dat er iets te doen is. Mensen kunnen om half zeven aankomen met de garantie dat ze om kwart voor acht met een gevulde maag in de zaal zitten. We bieden dan de keuze tussen vijf voorgerechten, vijf hoofdgerechten en drie desserts die allemaal snel klaar zijn. We zorgen ervoor dat de dranken en het eten gelijktijdig op tafel staan.’

Lunch

‘Daarnaast wil ik ook focussen op de middagen. Van dinsdag tot en met vrijdag kunnen mensen hier lekker komen lunchen. Ik sta erop een menukaart met correcte prijzen te kunnen aanbieden. In tijden van stijgende voedselprijzen wil ik dat mijn klanten hier een paar keer per maand kunnen komen eten zonder dat ze het echt voelen in hun portefeuille. Een steak kost hier 18 euro, de huiswijn 15 euro. Er zijn niet veel restaurants meer die dat kunnen zeggen. Vanaf mei is er ook één keer per maand een koud en warm buffet, gevolgd door een dansavond. Verder wil ik ook inspelen op evenementen zoals de zeepkistenrace of het Europees kampioenschap voetbal in juni en juli. We willen tegen dan het terras ingericht hebben. Met loungezetels in de hoeken en wat hoge tafels maken we het er gezellig.’

Zelf heeft Pierrot zijn intrek genomen in de conciërgewoning in de Moelie. ‘Het is een grote en mooi ingerichte woning. Echt niets op aan te merken’, zegt Pierrot. ‘Het is handig dat ik in het gebouw woon. Onder meer als iemand van een vereniging of organisatie de sleutel nodig heeft. Ook bij onvoorziene omstandigheden of een noodgeval is het handig dat ik vlakbij ben.’

Tekst: Jelle Schepers
Foto: © Tine De Wilde
Uit: sjoenke april 2024

Eetstaminee @de Moelie is open op maandag en zaterdag van 16 tot 23 uur en van dinsdag tot en met vrijdag van 11 tot 23 uur. Op zondag is de zaak gesloten. Wie met een grote groep komt, catering voor een evenement in de Moelie wil of een vraag heeft, kan contact opnemen via 0488 41 33 67 of eetstamineedemoelie@outlook.com.

Meer nieuws

  • Skyline van fabriekterein

    Toekomstforum pleit voor Vlaamse Randregio

    14/05/24

    In hun memorandum voor de komende parlementsverkiezingen vragen de burgemeesters van Halle-Vilvoorde, verenigd in het Toekomstforum, dat bij de verdeling van de middelen van het Gemeentefonds dit gebied voortaan erkend zou worden als Vlaamse Randregio.

  • Odile Vansteenwinckel

    Odile Vansteenwinckel

    14/05/24

    ‘Met zachtheid kan je alles zeggen’, zegt Odile Vansteenwinckel op een tedere toon. Een toon die je uitnodigt om aandachtig te luisteren naar wat ze ons met haar theaterstukken over dit leven wil vertellen.

  • Tim Oelbrandt

    Woordeloos, magisch theater van Tim Oelbrandt

    13/05/24

    Tim Oelbrandt is een meester in het combineren van magie, illusie en theater. Dat bewijst hij opnieuw met zijn voorstelling Spirals, die op 2 juni te zien is in GC de Moelie. Met in de hoofdrol een gigantische knikkerbaan.