Uit het centrum

Randatlas Linkebeek

05/10/23

Op zoek naar het verhaal van Linkebeek.

De Kleine Expeditie, projectbureau voor erfgoed en musea, trekt het komende jaar op expeditie in de Rand. Met het project Randatlas wil het deze fascinerende plek, dit schuurgebied tussen stad en platteland, van binnenuit leren kennen. Samen met lokale partners gaat de kleine expeditie op zoek naar sporen van het recente verleden en de verhalen van mensen die er nu wonen, werken en leven.

Van 7 oktober tot en met 11 oktober komen we daarvoor naar Linkebeek. We zijn er te gast in GC DE MOELIE, Sint-Sébastiaanstraat 14, 1630 Linkebeek! We gaan er aan de slag met blinde kaarten, zoeken getuigen van belangrijke gebeurtenissen en verzamelen de grote en kleine verhalen die Linkebeek zo bijzonder maken.

Agenda

Zaterdag 7 oktober, 18.00 - 22.30 uur: De Foyer
GC de Moelie, Sint-Sébastiaanstraat 14, 1630 Linkebeek
Je kan ons vinden in de Foyer van GC DE MOELIE voor en na het tangoconcert van het trio GRAND CRU!


Zondag 8 oktober, 10.00 - 18.00 uur: Linkebeekse feesten
Gemeenteplein, Sint-Sébastiaankerk, 1630 Linkebeek

We stellen onze tent op onder de kerktoren en gaan er in gesprek met de Linkebekenaar.
Het feest krijgt extra glans met een optocht en optreden van het ALIBI COLLECTIEF!

Maandag 9 oktober 14.00 - 22.00 uur: Verenigingendag
Trommel de leden van je vereniging op en kom naar GC DE MOELIE. Je kan er samen werken aan de beste kaart van Linkebeek, je verhaal delen in het tijdweefsel, een VERHUISDOZENBIO invullen en nog veel meer. Het ideale moment om elkaar en Linkebeek beter te leren kennen!

Dinsdag 10 oktober , 14.00 – 20.00 uur: op stap in Holleken
Vandaag trekken we op verkenning in Holleken en gaan er in gesprek met de bewoners. Je komt ons vast tegen in The Post (het voormalige Postwereld) en in Hoeve Holleken.

Woensdag 11 oktober 14.00 – 18.00 uur: op stap in Linkebeek
Op onze laatste dag in Linkebeek nemen we uitgebreid interviews en enquêtes af van bewoners en passanten.

Meer info over het project RANDATLAS vind je op www.randatlas.be.

Meer nieuws

  • Gemeenschapskrant

    Ultima Thule speelt BAM!

    28/04/24

    BAM! Plots is daar die knal. Er gebeurt iets in je leven en je moet helemaal opnieuw beginnen. Wat dat kan teweegbrengen, laat Ultima Thule zien aan kleine en grote mensen vanaf 4 jaar. Verwacht een visuele explosie op het podium, én een feestje in de zaal.

  • Gemeenschapskrant
    Uitbater Pierrot Bosgaerd

    Pierrot Bosgaerd (59) van Eetstaminee @de Moelie

    16/04/24

    Pierrot Bosgaerd (59) heeft de fakkel overgenomen als uitbater van het eetcafé van GC de Moelie. Met zijn jarenlange ervaring hoopt Pierrot van de zaak een ontmoetingsplek te maken waar je voor een schappelijke prijs kan eten en drinken. ‘Tijdens de eerste weken kwamen er al mensen langs die hier nog nooit over de vloer waren geweest.’

  • Gemeenschapskrant
    Fanny Houze van vzw Nany Vanille

    Creatieve workshops voor Franstaligen

    16/04/24

    Franstalige inwoners van faciliteitengemeenten willen Nederlands spreken, maar de drempel is te hoog is. Om over die drempel te raken heeft Fanny Houze van vzw Nany Vanille samen met vzw ‘de Rand’ een reeks creatieve workshops uitgewerkt, vanaf half mei in GC de Moelie.