Uit het centrum

Randatlas Linkebeek

05/10/23

Op zoek naar het verhaal van Linkebeek.

De Kleine Expeditie, projectbureau voor erfgoed en musea, trekt het komende jaar op expeditie in de Rand. Met het project Randatlas wil het deze fascinerende plek, dit schuurgebied tussen stad en platteland, van binnenuit leren kennen. Samen met lokale partners gaat de kleine expeditie op zoek naar sporen van het recente verleden en de verhalen van mensen die er nu wonen, werken en leven.

Van 7 oktober tot en met 11 oktober komen we daarvoor naar Linkebeek. We zijn er te gast in GC DE MOELIE, Sint-Sébastiaanstraat 14, 1630 Linkebeek! We gaan er aan de slag met blinde kaarten, zoeken getuigen van belangrijke gebeurtenissen en verzamelen de grote en kleine verhalen die Linkebeek zo bijzonder maken.

Agenda

Zaterdag 7 oktober, 18.00 - 22.30 uur: De Foyer
GC de Moelie, Sint-Sébastiaanstraat 14, 1630 Linkebeek
Je kan ons vinden in de Foyer van GC DE MOELIE voor en na het tangoconcert van het trio GRAND CRU!


Zondag 8 oktober, 10.00 - 18.00 uur: Linkebeekse feesten
Gemeenteplein, Sint-Sébastiaankerk, 1630 Linkebeek

We stellen onze tent op onder de kerktoren en gaan er in gesprek met de Linkebekenaar.
Het feest krijgt extra glans met een optocht en optreden van het ALIBI COLLECTIEF!

Maandag 9 oktober 14.00 - 22.00 uur: Verenigingendag
Trommel de leden van je vereniging op en kom naar GC DE MOELIE. Je kan er samen werken aan de beste kaart van Linkebeek, je verhaal delen in het tijdweefsel, een VERHUISDOZENBIO invullen en nog veel meer. Het ideale moment om elkaar en Linkebeek beter te leren kennen!

Dinsdag 10 oktober , 14.00 – 20.00 uur: op stap in Holleken
Vandaag trekken we op verkenning in Holleken en gaan er in gesprek met de bewoners. Je komt ons vast tegen in The Post (het voormalige Postwereld) en in Hoeve Holleken.

Woensdag 11 oktober 14.00 – 18.00 uur: op stap in Linkebeek
Op onze laatste dag in Linkebeek nemen we uitgebreid interviews en enquêtes af van bewoners en passanten.

Meer info over het project RANDATLAS vind je op www.randatlas.be.

Meer nieuws

 • Mensen die pingpong aan het spelen zijn

  Nieuwe tafeltennisclub TTC Topspin Linkebeek

  11/06/24

  Hoe tof zou het niet zijn om hier een eigen pingpongclub op te richten? De vraag die Pascale Luyckfasseel (54) aan centrumverantwoordelijke Roel Leemans stelde tijdens de opening van het Eetstaminee @de Moelie, bleef niet onbeantwoord. Drie pingpongtafels vullen nu elke donderdag - uitgezonderd op feestdagen - de grote zaal van de Moelie en brengen Linkebekenaren samen voor een spelletje pingpong.

 • Joeri Deleener aan het trainen voor een ironman

  Joeri Deleener neemt deel aan de Ironman voor Kom op tegen Kanker

  11/06/24

  Joeri Deleener (33) wil midden juni zijn jongensdroom waarmaken: de Ironman in het Franse Nice tot een goed einde brengen. Met zijn deelname, waar hij een jaar naartoe heeft geleefd, wil hij geld inzamelen voor Kom op tegen Kanker. ‘Ik ben zowel een tante als een nonkel aan de ziekte verloren.’

 • de Gordel - landschap met fietser

  Een bewogen geschiedenis

  10/06/24

  Op zondag 1 september trekt de Gordel door de Rand. Wat in 1981 begon als een politiek burgerinitiatief met sportieve inslag, is nu eerder een sportief evenement met politieke bijklank. In de jaren 90 en 2000 was het een massa-evenement dat zijn gelijke niet kende. Gordels vast voor een terugblik.